"На все воля Божа! Я не боюся цієї хвороби і її подолаю" ― нардеп Шахов підтвердив захворювання на коронавірус

"На все воля Божа! Я не боюся цієї хвороби і її подолаю" ― нардеп Шахов підтвердив захворювання на коронавірус

Народний депутат Верховної Ради 9 скликання від групи "Довіра" Сергій Шахов сьогодні заявив про те, що отримав повідомлення про позитивний тест на коронавірус. Українському радіо він офіційно розповів про перебіг захворювання.

0:00 0:00
10
1x

"Я зараз почуваю себе вже нормально, можна сказати, позитивно. Три дні температура підіймалася до 39. Понижуючими збивали температуру. В принципі, як при звичайному грипі або ОРВІ. Я вважав, що воно таке і є. Але, на жаль чи на щастя, що можу сьогодні повідомляти людям, що не такий чорт, як його мають зі усіх боків. Як зазначили лікарі Німеччини, 75% планети перехворіють на коронавірус, але треба зберігати спокій", ― зазначив Сергій Шахов.

"Буквально півгодини тому (станом на 18:20 18 березня ― ред.) мені надіслали скрін на WhatsApp офіційного повідомлення лабораторії, що у  мене позитивний тест на коронавірус", ― повідомив нардеп.

Шахов розповів про перебіг свого захворювання.

"Коронавірус в Україні вже давно. І він пройшовся і по парламенту, і по учбовим закладам, і по дітях, і взагалі по людях похилого віку. Я три дні був в Європі, з вечора 7 березня до вечора 10 березня. Я прилетів, почував себе нормально, але 12 березня ввечері почала підніматися температура. Я як нормальний громадянин одразу звернув на це увагу і звернувся до лікарів, у приватну клініку. Лікарі приїхали, я запитав у них, чи є тест на коронавірус. Відповідь була, що тесту на коронавірус взагалі немає в крані. Я оптиміст за фахом, тому попросив зробити тест на все, що можна зробити. Був негативний тест на грип. Температура не знижувалася, я не став крапатися. На наступний день температура не спала, я знову викликав лікарів і запитав ще раз: "Може, з’явилися тести на коронавірус?". Бо всі ЗМІ вже пишуть, що витрачені сотні мільйонів гривень на цей тест. Мені відповіли, що "немає в Україні, але державна лабораторія може перевірити Вас на цю хворобу".  Мій аналіз тривав два дні. Я сьогодні здав ще один тест, щоб перевірили", ― сказав він.

"Але я не боюся цієї хвороби. Я переконаний, що подолаю її, на все воля Божа. Значить, так повинно було статися, що саме я можу говорити у відкритому режимі по радіо і пояснювати суспільству, що нема чого боятися, але треба одразу звертатися до лікарів, повідомляти своїм близьким та рідним, зменшити свої контакти, тому що ми не знаємо, наскільки хвороба вже розповсюдилася по державі", ― наголосив народний депутат.

Шахов додав, що "зараз, безумовно, відстежують людей, з якими він спілкувався і відстежують процес. І кожна людина повинна пройти тест на коронавірус. Це не жарти, це треба зупиняти".

Він також зауважив, у який спосіб проходить його карантин.

"Я повністю ізольований. Не поїхав до лікарні. Мені запропонували поїхати лікарі, і я запитав: "А що у лікарні?". Лікарня повністю переповнена. Ви поїдете у державну лікарню, Олександрівську, і будете там лежати. А я кажу: "А є ліки якісь від коронавірусу?". Немає. Навіщо Шахову туди їхати? Будемо за вами наглядати. Я і так на зв’язку, я досвідчена людина, і якщо буде погіршення мого стану, я обов’язково повідомлю і вистачить у мене сил і близьких, які мене зможуть доставити до лікарні", ― сказав Шахов.

На фото ― Сергій Шахов, facebook.com