"Ми ні в кого нічого питати не будемо", — Данілов про звільнення територій

"Ми ні в кого нічого питати не будемо", — Данілов про звільнення територій

Якби світ вчасно відреагував на агресію з боку РФ, яка сталася у Грузії 2008 року та в Україні 2014 році, а не промовчав, то великої війни не було б в Україні, сказав в ефірі Українського Радіо секретар РНБО Олексій Данілов. Озброєння, яке отримує Україна від партнерів на сьогодні, все одразу витрачає. Бо постачання йде день у день. Для того, аби нам швидше перемогти з мінімальними втратами, потрібні літаки F-16 або T-18 та додаткові засоби ППО, аби закрити всі міста та нашу інфраструктуру. Олексій Данілов запевнив, що "все, що відбувається в акваторії Чорного моря, яка має стосунок до нашої країни, все, що відбувається на півострові Крим, який є нашою територією, ми ні в кого нічого питати не будемо. Ми будемо нищити, ми будемо звідти звільняти".

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Секретар РНБО Олексій Данілов. Фото РНБО

Що стосується території нашої країни, ми будемо робити те, що вважаємо за необхідне

Все має відбуватися вчасно, переконаний Олексій Данілов. "І на агресивний напад РФ до Грузії 2008 року, і на російське вторгнення у 2014 році в Україну світ мав вже тоді дати адекватну відповідь. Тому ця мовчанка призвела до великої війни". Каже, що якби ми не вистояли 24 лютого 2022 року, невідомо, де росіяни б зупинилися. Секретар РНБО наголошує: "Що стосується території нашої країни, ми будемо робити те, що вважаємо за необхідне. Ми нікому віддавати її не будемо. Все, що відбувається в акваторії Чорного моря, яка має стосунок до нашої країни, все, що відбувається на півострові Крим, який є нашою територією, ми ні в кого нічого питати не будемо. Ми будемо нищити, ми будемо звідти звільняти для того, аби в РФ не було жодного бажання більше ніколи не тільки на нашу країну нападати, а й на будь-яку іншу". 

Один із варіантів РФ — наша внутрішня дестабілізація

Що для цього потрібно? Олексій Данілов наголосив, що в першу чергу нам потрібен додатковий захист і ППО, щоби захистити всі наші міста і інфраструктуру. Також ми потребуємо літаків F-16 або F-18, "паритету в небі, якого в нас немає. Щоби могли вести активно бойові діх на фронті. Ми отримаємо і те, і інше. Питання лише часу. У нас на початку війни не було допомоги, бо мало хто вірив, що ми вистоїмо. Так звана "друга армія світу" вважалася непереможною". І нагадав, що нам зараз дуже важливо і необхідно тримати єдність. "Нам зараз не варто з'ясовувати стосунки. Бо один із варіантів впливу РФ — наша внутрішня дестабілізація. Вони дуже потужно працюють в цьому напрямку, тому будь-який факт роздмухують із величезною швидкістю". 

Скільки б ми не отримали озброєння, нам цього буде недостатньо, сказав секретар РНБО, бо маємо дуже велику лінію фронту та значні виклики на сьогодні з боку РФ. "Щодня те, що ми отримуємо, ми це і витрачаємо. Постачання йде день у день, що ускладнює наші задуми, які є відносно просування на лінії фронту, будь-яка затримка дає не зовсім приємний результат на полі бою", — констатував Олексій Данілов.