Олена Зелінченко
Олена Зелінченко

Закінчила Інститут журналістики КНУ ім.Т.Шевченка.

Ще студенткою почала співпрацювати з Українським Радіо: від кореспондентки до музичної ведучої, від авторки програм до продюсерки. На сьогодні суміщає творчі та менеджерські функції, працює в ефірі, очолює редакцію, координує різні проєкти.

Про рішення працювати на радіо Олена розповідає: "Ще під час навчання в університеті мене майстерно скоординував професор Віктор Якович Миронченко, гуру вітчизняної радіожурналістики, творчий "батько" багатьох сучасних радіо- і тележурналістів. Саме він навчив і прищепив любов до радіо. Тут у студіях панує особлива атмосфера, тут багато простору для індивідуального: від технічної до творчої складових. Тут можливість оперативно фіксувати й висвітлювати час і події, постійно вчитися, змінюватися, зростати професійно. Це той унікальний випадок, коли оптимально можуть поєднуватися професійне й позаробоче життя і коли поради на кшталт "не дозволяйте роботі поглинути вас" не мають сенсу".

Відзначена грамотами Держкомітету телебачення і радіомовлення, Верховної Ради, а також вищою Урядовою нагородою — Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Крім роботи, Олена любить подорожувати, самостійно прокладаючи маршрут (різними містами та країнами), організовуючи все так, щоб, наприклад, у 3 дні вмістити одразу кілька країн, подбавши заздалегідь про квитки, житло й культурну програму.

Окрім ефірів на радіохвилях, стежити за Оленою можна, підписавшись на її сторінку у фейсбуці.

Передачі з архіву Українського радіо

16.04.2024 11:07:10 Сьогодні. Вдень

10 років тому, а саме, 17 квітня 2014 року, було ухвалено закон про суспільні меда. Гість — Ігор Розкладай, заступник директора Центру демократії та верховенства права, один з авторів закону про суспільні медіа.

16.04.2024 09:15:58 Сьогодні. Зранку

Сказ: де чатує небезпека. Про хворобу, як вона розповсюджується, чи справді лікування від сказу не має, лише вакцинація, які тварини є переносниками, як захистити домашніх улюбленців. Як війна вплинула на поширення хвороби, чи вакцинують зараз диких тварин. Найкраща профілактика. Гість — Роман Матвійчук, заступник начальника Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві.

16.04.2024 09:10:00 Сьогодні. Зранку

Ситуація на Херсонщині.

16.04.2024 08:36:13 Сьогодні. Зранку

Ужгород стане першим обласним центром України, який буде з’єднано євроколією з Європою. Гість — Василь Шевченко, в.о. міністра транспорту та зв'язку України в 2009-2010 роках.

16.04.2024 08:07:12 Сьогодні. Зранку

Часів Яр. Що тут відбувається зараз? За словами Головнокомандувача Сирського, вище російське воєнне керівництво поставило завдання своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня. Тому на цьому напрямку були вжиті заходи щодо суттєвого посилення бригад боєприпасами, дронами, засобами РЕБ для відбиття ворожих атак. Гість — Юрій Федоренко, командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92 ОШБр ім. кошового отамана Івана Сірка. 

16.04.2024 07:18:50 Сьогодні. Зранку

Про Емманюеля Макрона — яструба війни, який пропонує перемир'я.

16.04.2024 07:07:17 Сьогодні. Зранку

Ситуація на Чернігівщині.

15.04.2024 11:07:12 Сьогодні. Вдень

І знову суддя з російським паспортом. Суддя вже ліквідованого Окружного адміністративного суду міста Києва Аріна Літвінова, має чинний статус судді, водночас, має громадянство рф. Чому досі чинні судді безкарно можуть мати громадянство країни-агресорки? Скільки ще таких “перевертнів у мантіях” може бути, як їх виявити та чи існує за це покарання? Гість — Георгій Шабаєв, журналіст-розслідувач проєкту “Схеми”(Радіо Свободи).

15.04.2024 09:16:17 Сьогодні. Зранку

Як запобігти демографічній кризі? Які наслідки для країни, української нації та економіки це матиме? Гість — Володимир Ланда, старший економіст Центру економічної стратегії, учасник робочої групи з розробки Демографічної стратегії. На зв'язку — Світлана Аксьонова, провідний науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.В.Птухи НАН України.

15.04.2024 09:10:00 Сьогодні. Зранку

Ситуація в Запоріжжі.