Кожен знайде щось для себе — у Києві пройде "Медвін: Книжковий світ"

Кожен знайде щось для себе — у Києві пройде "Медвін: Книжковий світ"

У Києві 8-10 листопада відбудеться уже 19-й книжковий ярмарок "Медвін: Книжковий світ". Відвідувачі виставки зможуть побувати на презентаціях щойно виданих книжок, побувати на літературних зустрічах та автограф-сесіях улюблених письменників. Які ще особливості фестивалю? Про це в ефірі Радіо Культура розповіла кураторка проєкту Валерія Шарко.

0:00 0:00
10
1x

Валерія Шарко зазначила, що програма фестивалю вже майже сформована. Вона буде насиченою та різноманітною, кожен відвідувач зможе знайти для себе щось цікаве та корисне.

"В суботу, 9 листопада, виставка працюватиме одночасно на двох майданчиках, бо не змогли все вмістити на один. Програма дуже різноманітна. Окрім просто презентацій новинок, відбуватимуться різні дискусії. Мені дуже сподобалось те, що цього разу навчатимуть підлітків, як бути письменником, правильній риториці, буде декілька семінарів про те, як працює українське видавництво коміксів. Тобто справжнє видавництво розповідатиме про свої будні", —  розповіла вона.

За словами кураторки проєкту, організатори намагаються щоразу зробити ярмарок "Медвін: Книжковий світ" різноманітним: "Хочемо, щоб кожен міг для себе знайти щось цікаве".

"Наша виставка відрізняється тим, що ми надаємо можливості. До нас завжди приходять ті люди, які приносять свої цікаві проєкти. Ми відкриті для цікавих особистостей, які люблять свою справу і в яких горять очі", —  сказала Валерія Шарко.

Вона зазначила, що в суботу відбудеться зустріч з Маргаритою Довгань — журналісткою, шістдесятницею, авторкою книжки "Шпитальні нотатки. Лютий 2015 р. — березень 2018 р.". 

"Ця презентація дуже важлива та цікава, хоча тема є болючою. Ми чекаємо, що на неї прийдуть військові, які були на Сході", — сказала Валерія Шарко.

У межах фестивалю також відбудеться ток-шоу "13 жінок: про любов до себе, чоловіків і динозаврів" та презентація відновлених перших кулінарних книг 1910-1931 рр. від проєкту "Авторська Кухня Українська". 

Церемонія офіційного відкриття відбудеться 8 листопада о 12.00. Місце проведення: Стадіон НСК "Олімпійський", вул. Велика Васильківська, 55. 

Вхід безкоштовний. Виставка працює з 11.00 до 19.00

Детальніше з програмою фестивалю можете ознайомитись тут

фото - pixabay.com