Людмила Ляхевич
Людмила Ляхевич

Ведуча ранкової програми "Культура. Live".

Народилася в Києві.

 

З 6-ти років опановувала гру на фортепіано та вокал. Під час навчання у школі перемагала та отримала дипломи лауреата Міжнародних і Всеукраїнських конкурсів. Крім того, брала участь у різних акціях (зокрема "Рушник єдності" тощо), благодійних концертах.

 

Закінчила Укртелерадінститут та Київський Університет імені Бориса Грінченка за спеціальністю "Музичне мистецтво", де здобула науковий ступінь магістра.

 

У журналістиці з 2012 року. Була ведучою програми "Все є музика" на Українському радіо. Також, деякий час працювала ведучою новин на Радіо "Культура".

 

У 2015 отримала диплом Другого ступеня на Міжнародному конкурсі "Калинові мости" (Ольштин, Польща) у номінації "Одне серце - дві Батьківщини" за програму "Де відсутні кордони" про життя музикантів-іноземців в Україні.

 

З 2015 року працювала ведучою новин, а потім інформаційних програм на "Радіо Ера-Фм", згодом і на "Радіо 24". У стіни Українського радіо повернулася у 2016 році як авторка та ведуча прямоефірної програми про сучасних музикантів "Музичний тиждень". У цей час працювала ведучою хіт-параду "Найвища проба" на радіо "Промінь".

 

Крім прямих ефірів та роботи на радіо, є ведучою концертів та фестивалів. Подобається постійно дізнаватися нову інформацію, досліджувати нові теми та доносити їх слухачеві оперативно, актуально і різнобічно.

 

З-поміж хобі та захоплень: живопис, музика, театр, кіно, література. Цей перелік постійно поповнюється.

Передачі з архіву Українського радіо

Прихована романтика Подолу. Де був перший "супермаркет" старого міста чи перша приватна аптека? - Олександр Пилипчук

В Центрі сучасного мистецтва М17 відкрилася виставка Гамлета Зіньківського “3652019 + ⅔".  Що таке іманентні числа та з чого складається щоденник українського художника? - Наталія Шпитковська

Фестиваль "Danish Triumf. Кращі фільми сучасної Данії" та інші кінопокази у кінотеатрі "Жовтень" - Альбіна Шнипко

За тиждень 1 березня. Чи теплою буде весна? - Наталія Птуха

Британські вчені з Даркою Озерною. Прогрес у лікуванні ВІЛ - Дарка Озерна

У Львові триває  виставка "Діалог традицій". Як поєднувати абстракцію та елементи старовинної мозаїки -  Ганна  Криволап

Міжнародний день рідної мови. Як вшановують кримськотатарську мову в умовах окупації Криму - Ельміра Куртмоллаєва

У цей день виповнюється 80 років із дня розстрілу у Бабиному Яру  діячки ОУН Олени Теліги та її побратимів. Чому важливо  вшановувати пам’ять поетеси у місці розстрілу? - Богдан Червак 

Сьогодні Стрітення. Що не можна робити, а що навпаки - треба розповість етнографиня Мирослава Татарчук

Персональний проєкт "Злиття" Олександри Токарєвої. Про головні цінності, які передає художниця, як розуміти "цілісність" говоримо з Аліною Кошубою, менеджеркою проєктів Щербенко Арт Центру