Українку, яку в Грузії підозрювали у торгівлі дітьми, звільнили з-під варти

Українку, яку в Грузії підозрювали у торгівлі дітьми, звільнили з-під варти

Тбіліський міський суд прийняв рішення звільнити громадянку України Юлію Сусляк, яка була звинувачена в Грузії в торгівлі дітьми.

Про це повідомляє грузинська телекомпанія "Руставі-2".

36-річну жінку відпустили сьогодні, 19 липня, просто в залі суду.

Як повідомив журналістам її адвокат Зураб Тодуа, Сусляк вже покинула пенітенціарну установу. Її звільнили через нездатність прокуратури надати вагомі докази провини. У зв'язку з цим слідче відомство заявило про неможливість розслідування справи Сусляк в Грузії і намір передати українській прокуратурі всі матеріали для подальшого діловодства.

Юлія Сусляк була затримана в квітні в одній з лікарень Кутаїсі. За інформацією МВС, вона разом із 10 дітьми прибула з Росії на початку квітня і мала намір перейти на територію окупованої РФ Абхазії, де на них чекав її чоловік Юрій Сусляк.

За документами Сусляк є матір'ю 10 дітей, однак четверо з них народилися в 2017 році, що і викликало у правоохоронців підозри. Сама Сусляк заперечувала звинувачення. За словами українки, шестеро з десяти дітей були народжені методом сурогатного материнства.

Також за документами стало відомо, що з України Юлія Сусляк виїхала з одинадцятьма дітьми, а в Грузію приїхала з десятьма. Згідно з поясненням українки, одна її дитина загинула, втопившись у ванній у той час, коли сім'я перебувала в Росії.

У червні дітей Сусляків відправили до України. Рішення було прийняте після переговорів з українською делегацією, яка прибула до Грузії для вирішення цього питання. Щоб повернути дітей, президент України Володимир Зеленський надіслав літак.

Підставою для такого рішення став висновок експертизи Національного бюро судової експертизи ім. Самхараулі, яка підтвердила, що біологічними батьками всіх десяти дітей є Юрій і Юлія Сусляк.

Фото: Pia.ge