На збори резервістів викликали далеко не всіх — Мирослав Гай

На збори резервістів викликали далеко не всіх — Мирослав Гай

На збори резервістів, які розпочалися 3 грудня, були викликані лише ті колишні військовослужбовці, у яких є потреба. Про це в ефірі Українського радіо в програмі “Сьогодні. Зранку” повідомив заступник голови Ради резервістів при Генеральному штабі Збройних сил України Мирослав Гай.

"Заходи проходять на полігонах в різних регіонах України. На жаль, не всі бажаючі резервісти першої оперативної черги, а це учасники бойових дій, потраплять на ці заходи тому що буди запрошені на збори резервісти певних спеціальностей. Це артилеристи, оператори навідники ПТУРів, і інші, залежно від бригади і потреб, які визначає генеральний штаб. Беруть далеко не всіх. В нас дуже багато хлопців образилося, що їм не прийшла повістка, але це тільки тому, що у їх підрозділу немає зараз таких потреб", — зазначив Мирослав Гай.

За його словами, збори триватимуть максимум 20 днів.

"Навчальні збори в бригадах планується провести протягом 15 діб, у навчальних центрах — протягом 20 діб. Будуть також проведені збори територіальної оборони в тих областях, де введено воєнний стані вони будуть тривати 10 діб. До нового року всі мають повернутися додому, якщо звичайно росіяни не вдадуться до розширеної агресії", — повідомив він.

Читайте також: В Україні починаються військові збори — штаб

Нагадаємо, наприкінці листопада цього року в Азовському морі російські силовики затримали три українські кораблі, звинувативши українських моряків в порушенні кордону. У зв'язку з цим з 26 листопада до 26 грудня на частині України запровадили воєнний стан.

Слухати повну версію.