Касперський подав до суду через заборону продукції компанії в США

Касперський подав до суду через заборону продукції компанії в США

Російська корпорація з розробки програмного забезпечення "Лабораторія Касперського" оскаржить у суді заборону на використання продуктів компанії американськими державними структурами.

Як йдеться у прес-релізі компанії, наказ Міністерства внутрішньої безпеки США "ґрунтується на непідтверджених повідомленнях у ЗМІ, чутках і безпідставних звинуваченнях на адресу компанії" і завдав шкоди репутації "Лабораторії Касперського" і її бізнесу, передає Радіо Свобода.

Керівник компанії Євген Касперський у своєму блозі в Livejournal написав, що "Лабораторії Касперського" не надали "чесної і справедливої" можливості спростувати звинувачення.

Нагадаємо: влітку влада США заборонила урядовим структурам країни використовувати програми "Лабораторії Касперського" через підозри у зв’язках з Кремлем і російськими спецслужбами. "Лабораторія Касперського" таку співпрацю заперечує. Компанія пообіцяла на початку 2018 року розкрити вихідний код програм і їх майбутніх оновлень, щоб їх могли перевірити незалежні експерти.

Наприкінці жовтня "Лабораторія Касперського" визнала, що їх продукт завантажив на сервер архів з файлами, позначеними як секретні. Касперський заявив, що файли були отримані "випадково" і видалені відразу після виявленої помітки про секретний характер.

13 грудня президент США Дональд Трамп законодавчо заборонив використання продуктів "Лабораторії Касперського" американським урядом.