Республіканці піддали публічній критиці Дональда Трампа (аудіо)

Республіканці піддали публічній критиці Дональда Трампа (аудіо)

Напередодні два впливових сенатори – республіканці  Джефф Флейк і Боб Коркер - піддали різкій публічній критиці президента США Дональда Трампа.

З подробицями наша кореспондентка в Сполучених Штатах Америки Аліса Прожогіна:

"Виступаючи в Сенаті, законодавець від Арізони Джефф Флейк заявив, що він не може мовчати, побачивши, як керівництво країни вибачає "безрозсудну, обурливу і негідну поведінку" президента на догоду виборцям. Така поведінка, за словами сенатора, небезпечна для американської демократії. Джефф Флейк також заявив, що розходиться в поглядах зі своєю партією і не братиме участі у виборах  до Сенату в наступному році.

Республіканці зобов'язані об'єднатися та голосно сказати, що не потерплять такої поведінки від президента США і головнокомандуючого збройними силами країни. Зберігати мовчання в ситуації було б помилкою, несумісною з цінностями Америки », - наголосив Флейк в інтерв'ю телеканалу Сі-Ен-Ен вже після свого виступу.

Про своє небажання балотуватися наступного року оголосив і колега Флейка - голова Міжнародного комітету Сенату Боб Коркер від штату Теннесі. Сенатор засумнівався в чесності Дональда Трампа і висловив жаль з приводу того, що підтримував його кандидатуру в президенти. Боб Коркер заявив в інтерв'ю Сі-Ен-Ен, що "Трамп залишить по собі пам'ять, перш за все, як людина, що принизила нашу країну". Законодавець також зауважив, що "у президента очевидні труднощі з тим, щоб говорити правду".

Аліса Прожогіна, США, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!