Росіяни ударили "Іскандером" по Первомайському — 43 людини поранені, пошкоджено 9 житлових будинків

Росіяни ударили "Іскандером" по Первомайському — 43 людини поранені, пошкоджено 9 житлових будинків

Внаслідок російського ракетного удару сьогодні, 4 липня по Первомайському Лозівського району Харківщини зазнали поранень 43 особи. 12 із них — діти. 5 потерпілим медики надали допомогу на місці. Стан поранених — середній та легкий. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов. Удар по Первомайському окупанти завдали ракетою "Іскандер". Пошкоджено 9 житлових будинків. Вибух стався поблизу місця прощання з полеглим у боях на Донеччині українським військовослужбовцем Олегом Фадєєнком. Як інформує Суспільне, за даними командира розвідувально-диверсійного батальйону Kraken Сергія Величка, жодна людина, котра прийшла попрощатися із загиблим, не зазнала поранень. Ракета влучила по місцю для паркування автівок. У цьому районі немає жодних стратегічних об’єктів, поблизу розташовані лише багатоповерхові житлові будинки, розповідає журналістка Харківської регіональної редакції Українського Радіо Тетяна Кривоніс.

0:00 0:00
10
1x

 

Наслідки російського ракетного удару по Первомайському Лозівського району Харківщини. 4 липня 2023 року. Фото: ДСНС

 

Як повідомив керівник військової адміністрації, 10-місячна дитина, постраждала внаслідок цього ракетного удару, перебуває у реанімації, стан хлопчика вже стабілізувався. Інші поранені зазнали травм середнього та легкого ступеню тяжкості — осколкові поранення, забиття й подряпини вибитим склом. Усім надається медична допомога. Сам удар стався 4 липня, близько 13:30. Виникла пожежа, житлові будинки й автомобілі пошкоджені. Обласна прокуратура повідомила, що попередньо удар вчинили ракетою "Іскандер". Є інформація, що було влучання по місцю для паркування, це все житловий мікрорайон, поблизу багатоповерхові будинки. Як розповів нашим журналістам заступник міського голови Первомайського Антон Орєхов, у тій місцевості поблизу немає жодних стратегічних об’єктів, куди могли б цілити росіяни. На щастя, загиблих немає. Поки що відомо про 9 уражених багатоповерхівок, тобто пошкоджено помешкання щонайменше 2 тисяч людей. Туди вже везуть матеріали, щоб закривати вікна і проводити оперативний ремонт помешкань. Міський голова Первомайського Микола Бакшеєв повідомляв людям, куди можна звертатися, ця інформація є в його телеграм-каналі. Є можливість поїсти, залишитися на ночівлю у відповідних місцях.

Наслідки російського ракетного удару по Первомайському Лозівського району Харківщини. 4 липня 2023 року. Фото: ДСНС

Вибух стався під час церемонії прощання із загиблим військовослужбовцем Олегом Фадєєнком з позивним "Малиш". Саме з прощанням пов’язав обстріл харківський командир розвід-диверсійного батальйону Сергій Величко. Він опублікував відео в інстаграмі. Люди зібралися провести в останню путь військового, а росіяни скористалися моментом, аби вдарити по місту.

Мешканцям постраждалих будинків пропонують одержати тимчасове помешкання у Первомайському. Крім того, є оселі у Харкові, куди можна евакуюватися. Зараз проводять опитування населення та підвозять продукти.

До кого безпосередньо звертатися людям по допомогу?

На місці продовжують працювати представники місцевої влади та різних служб. І є, зокрема, телеграм-канал міського голови Первомайського Миколи Бакшеєва — "Бакшеєв офіційний". Приблизно о 15-й годині він написав, що люди можуть звертатися по допомогу.

Наслідки російського ракетного удару по Первомайському Лозівського району Харківщини. 4 липня 2023 року. Фото: ДСНС