День знань на Хмельниччині. Як директор спортивної школи став танкістом

День знань на Хмельниччині. Як директор спортивної школи став танкістом

Директор Ярмолинецької дитячо-юнацької спортивної школи, а тепер командир танку одного із підрозділів 3-ї окремої танкової бригади Анатолій Хоптяр, керує процесом підготовки до навчального року з передової.

0:00 0:00
10
1x
Програма:

Дитяча спортивна школа в селищі Ярмолинці на Хмельниччині буде працювати і приймати дітей з вересня. Процесом підготовки до навчального року з лінії фронту керує колишній директор Анатолій Хоптяр. Чоловік на війні з 26 лютого. Пішов добровольцем. Під обстрілами вивчав танк, стратегію ведення бою. Каже, тут і згодився досвід – майже 40 років педагогічного стажу, директорство ДЮСШ і навички тренера футбольної команди "Евеліна Ярмолинці".

Анатолій Хоптяр з лінії фронту: "Відкриті бої були. Зараз більше із закритих позицій. Спостерігаю, в мене більший огляд, де ціль, слідкую за повітрям, чи немає противника зверху. Останній раз бачили 5 Су. Я сам ігровик. Дуже багато приймаю рішень, як на футбольному чи баскетбольному полі. Щоб ухвалити одне правильне рішення, аби вижити. Так само, щоб виграти матч, треба було прийняти одне правильне рішення".

Щодня Анатолій Хоптяр спілкується з виконувачкою обов’язків директора школи. Усі думки і розмови, як запустити  навчання. Як не втратити час для тренувань і спортивного зростання учнів: "Діалог йде з усіма. У мене в школі з чотирьох мужиків троє пішло на фронт. Лишилося двоє ― дівчина в.о. директора і тренер з боксу. Були в нас такі види спорту, як легка атлетика, баскетбол, футбол. Спілкуємося з обласною спортивною школою, щоб хоча б запустити дітей на позашкілля. Бо у нас під школою є бомбосховище. Там є і світло, і вода, і туалет. Батьки згодні віддати на навчання. Хочуть віддати, зайняти чимось, бо загальна школа в Ярмолинцях буде працювати онлайн".

На запитання, чи сниться школа, директор-танкіст відповів: "Ну да. Діти, школа. В мене гарна школа. Ми зробили ремонт у 20-му році, дах перекрили, вікна поставили. Тільки радуйся і працюй. Хочеться вчити дітей. Хочеться щоб наші діти зустрічалися з противником на спортивному майданчику, а не на полі бою. Для того ми й пішли воювати".

Далі будуть ще бої. І буде перемога. А тоді повернення до школи. Бо в трудовій Анатолія Хоптяра лише два записи: про прийняття на роботу в школу і переведення на посаду. І змінювати тут Анатолій Хоптяр більше нічого не планує.

Фото: yarmolynetska-gromada.gov.ua. Відкритий благодійний турнір з волейболу на підтримку ЗСУ в Ярмолинецькій ДЮСШ