"За одне слово "Україна" можуть затримати", — журналістка про ситуацію на Херсонщині

"За одне слово "Україна" можуть затримати", — журналістка про ситуацію на Херсонщині

Протягом останніх чотирьох днів на Херсонщині доволі гучно, адже Збройні сили України влучають у базування російських військових та завдають ударів по мостах, що ускладнює для окупантів процес постачання техніки та боєприпасів. Водночас виїхати з міста та області досить складно. Більше про ситуацію в регіоні розповіла журналістка Херсонської регіональної редакції Українського радіо.

0:00 0:00
10
1x
Програма:

Про наступальні дії ЗСУ

У нас дуже гучно. Збройні сили України влучають у базування російських військових в районі Чорнобаївки, в Новій Каховці, в Широкій Балці. Також були завдані удари по складу боєприпасів, який дуже сильно детонував у Новій Каховці. Влучили по колоні, яка рухалась по шосе у районі Олешок. Крім того, наші військові вкотре змогли завдати удару по Антонівському залізничному та Антонівському автомобільному мостах і знищили налагоджену військовими Російської Федерації понтонну переправу села Дар’ївки. Також Збройні сили тримають під постійним вогневим контролем Каховський міст та Дар’ївський міст. Тож використовувати ці мости для підтягування техніки та боєприпасів неможливо. Про це розповів речник оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

Про можливість виїхати з регіону

Люди намагаються й далі виїжджати з Херсона та Херсонської області. Через те, що відбувається активна фаза бойових дій, зробити це доволі складно. Але все ж таки херсонці та жителі області намагаються виїхати на підконтрольні Україні території. Це можна зробити через Василівку на Запоріжжі. Наразі там дуже великі колони — збираються до 500 машин — або через Крим. Але виїжджати через Крим доволі проблемно,  тому що там працюють фільтраційні табори і працівники ФСБ дуже прискіпливо перевіряють все, що ви везете з собою: комп'ютери, ноутбуки, мобільні телефони тощо. І навіть просто за одне слово "Україна" або листування зі своїми друзями можуть затримати. Є випадки, коли людей просто забирають, і зараз невідомо, де вони знаходяться. 

Фото: Flickr