Як Зеленський новачків спорту навчатиме — розповідає Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт

Як Зеленський новачків спорту навчатиме — розповідає Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт

Про розвиток спортивної галузі та розширення доступу спорту для всіх верств населення, в рамках Всеукраїнського форуму "Україна 30. Здорова Україна. Активна Україна", в ефірі Українського радіо говорить Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

0:00 0:00
10
1x

Чи є в планах відродження районних спортивних клубів?

Фізичне навантаження — дуже важливе для всіх верств населення. Насьогодні спостерігаємо спорт в тренді і меседж президента, який теж любить спорт і займається ним, направлений усім керівникам і місцевим адміністраціям розвивати його. Масовий спорт — це те, що є на сьогоднішній день у програмі президента, щоб усі верстви населення мали змогу займатися спортом. Зараз розбудовується багато Палаців Спорту, щоб люди мали змогу займатися спортом у будь-яку пору року; щоб дітям було комфортно. 

Чи достатньо коштів для відродження спорту?

100%. Головне — бажання місцевої влади. Мери, керівники районів, міські депутати повинні розуміти, що в спорт потрібно вкладати кошти. Кошти є. Я вже бачу: де є фахові керівники і люди, які займаються особисто спортом,  там знаходяться кошти і на відновлення клубів, дитячих майданчиків, спортивних арен. 

Що ще можна зробити для розширення доступу кожного до спорту?

На кожній локації будуть інтерактивні дошки з QR-кодом, на яких, за допомогою телефонів можна буде побачити, як президент України Володимир Зеленський чи президент Олімпійського комітету Сергій Бубка виконують певні фізичні вправи для відповідної вікової категорії верств населення. Це будуть так звані рекомендації, які допоможуть новачкам розібратися з чого починати заняття спортом. Також ми працюємо над тим, щоб у кожному парку працювали тренери, які теж допомагатимуть і консультуватимуть усіх бажаючих. 

Яке ваше ставлення до проведення спортивних олімпіад в Україні?

Я мрію про це і президент дав меседж, що хоче проводити олімпіади в Україні. Зараз ми працюємо над цим, вивчаємо ситуацію, співпрацюємо з Міжнародним Олімпійським Комітетом, очікуємо на візит його президента. Тобто ми працюємо над тим, щоб провести в Україні Олімпійські ігри. Зрозумійте, що підготовка і проведення ігор — справа дуже серйозна, але ми працюємо над цим питанням.

Побажання для всіх бажаючих займатися спортом

Займайтеся спортом на постійній основі, тоді ви навчитеся відчувати свій організм. Проконсультуйтеся з лікарем стосовно того, чи можна вам робити певні фізичні навантаження. Полюбіть спорт, адже це — здоров'я. Приходьте в парки, в ДЮСШ (ред. — дитячо-юнацькі спортивні школи), займатесь руховою активністю і будьте здорові!

Фото: Вадим Гутцайт, Всеукраїнський форум "Україна 30"