На фестивалі "Art Jazz 2019" можна буде почути Рея Брауна-молодшого, Грегорі Бойда і Лауру Марті

На фестивалі "Art Jazz 2019" можна буде почути Рея Брауна-молодшого, Грегорі Бойда і Лауру Марті

У Рівному і Луцьку наприкінці літа проведуть фестиваль "Art Jazz 2019", на який запросили відомих музикантів з усього світу. Один із організаторів джазфесту Віктор Грисюк в ефірі Радіо Промінь розповів, чого відвідувачам очікувати від цьогорічного "Art Jazz 2019".

Цього року дивуватимуть та даруватимуть джазову насолоду майстри імпровізації з України, Польщі, Білорусі, Данії, Ізраїлю та США.

Віктор Грисюк повідомив, що перший день фестивалю буде закривати син легендарної американської джазової співачки Елли Фітцджеральд Рей Браун-молодший, а другий — Грегорі Бойд, вокаліст, який фактично створив новий стиль музики — карибский джаз та блюз.

Віктор Грисюк розповів, що у пятницю, 30 серпня, на фестивалі виступатиме один з найкращих джазових проектів України — тріо Наталії Лебедєвої та Лаури Марті. А в суботу, 31 серпня, відвідувачів фестивалю порадують два українських колективи Vibe Trio та Konstantin Kolesnichenko Quartet.

Варто зазначити, що гості "Art Jazz 2019" зможуть не лише насолодитися музикою, а й спробувати себе в ролі художника. Волинська художниця Марічка Островська підготує велетенські джазові розмальовки – частково кольорові, частково чорно-білі. Кожен відвідувач фестивалю зможе долучитися, розмалювавши їх під свої емоції. 

"Цьогоріч Марічка Островська підготує нові цікавинки. Приходьте — побачите", — інтригує Віктор Грисюк.

Програму цьогорічного фестивалю ви можете переглянути за цим посиланням

Джазовий фестиваль "Art Jazz Cooperation" було засновано у 2007 році. Цей захід став продовженням фестивалю "New Cooperation", який відбувався у Луцьку з 2005 року. Відтоді географія фестивалю розширилась, і до проекту приєдналось м. Рівне. 

Фото: Фейсбук