Павло Петренко розповів, як можна "врятувати" закон про очищення влади

Павло Петренко розповів,  як можна "врятувати" закон про очищення влади

Міністр юстиції Павло Петренко заявляє, що задля збереження закону про очищення влади, який зараз розглядає Конституційний суд, необхідно ухвалити в парламенті законопроект № 2695. Він зазначив, що це єдиний легальний спосіб зупинити будь-які спроби скасування люстраційного закону, і Верховна Рада не може розглянути його упродовж чотирьох років.

"Цей документ вносить зміни до Закону про очищення влади, які ми розробили разом з народними депутатами та експертами Венеційської комісії ще в 2015 році. І я, і Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сьогодні закликали Парламент забезпечити розгляд законопроекту вже на цьому сесійному тижні. Таким чином ми знімемо всі загрози щодо зупинення процесів люстрації в Україні", — підкреслив Павло Петренко.

"Усі спроби знищення Закону про очищення влади в будь-який спосіб — це реванш і бажання вкрай одіозних осіб, які втекли за межі країни, не просто повернутися в Україну, а осісти в органах державної влади", — наголосив очільник Мін’юсту.

Як повідомлялося, сьогодні, 4 липня, Конституційний суд починає розгляд подань щодо конституційності закону "Про очищення влади", згідно з яким високопосадовцям часів Віктора Януковича заборонено обіймати посади в органах державної влади.  З цього приводу біля приміщення суду відбулась акція протесту.

 

Фото: 24 канал