Наступниця Карла Лагерфельда: хто така Віржіні Віар

Наступниця Карла Лагерфельда: хто така Віржіні Віар

Після смерті славетного дизайнера Карла Лагерфельда , французький модний дім Шанель випустив свою першу колекцію. Що потрібно знати про Віржіні Віар – праву руку Карла Лагерфельда та продовжувачку його справи, в ефірі "Модного сезону" розповіла ведуча програми Марія Сизон.

Ведуча:

Марія Сизон

Віржіні завжди була темною конячкою і не любила привертати до себе увагу. Однак з минулого року вона почала виходити разом з Лагерфельдом у фіналі показів, і саме тоді про неї заговорили, як про спадкоємицю маестро. У січні 2019 року, у фіналі шоу Chanel Couture весна-літо 2019, вона вийшла сама. Піар-служба тоді повідомила, що Лагерфельд втомився під час підготовки і погано почувається.

Насправді ж Віар зовсім не нова людина. Вона працює в Шанель з 1987 року і всі ці роки була таким собі сірим кардиналом. Вона відповідала за втілення в життя ідей Лагерфельда, працювала з креативною командою і контролювала безліч процесів – від закупівлі тканин до перевірки якості. Карл не раз повторював, що саме вона вдихає життя в його ідеї, адаптує їх під потреби сучасних жінок і не дає йому втрачати зв'язок з реальністю.

Віржіні Віар продовжує традиції Шанель і влаштовує наймасштабніші шоу. Нову круїзну колекцію модний Будинок продемонстрував у рідному Парижі, а не менш рідний для нього Гран-Пале цього разу перетворився в залізничну станцію в південному Сен-Тропе. Колекція сподобається любителям мандрівок та пригод, а ще поціновувачам практичності та елегантності.

Віржіні багато працювала з трикотажем і денімом – базою будь-якого сучасного гардеробу, але і не забула про візитні картки Шанель: брошки, твідові жакети та класичні сумки-конверти. Нова круізна колекція 2020 вдалася. Сумно, що вже без Лагерфельда, але радісно, що вбрання мають все такий же шедевральний вигляд. Браво, Віржіні, браво, Карл!