Як стан хребта впливає на здоров’я внутрішніх органів – пояснює лікар

Як стан хребта впливає на здоров’я внутрішніх органів – пояснює лікар

В ефірі програми "Без стереотипів" хірург, доктор медичних наук, професор Анатолій Сташкевич пояснив, чи дійсно здоров’я хребта впливає на стан внутрішніх органів.

Ведуча:

Ірина Коваль

Пригадайте свій стан, коли у вас щось болить. Цей біль діє на вас, як внутрішній подразник. Ви не можете працювати, сконцентруватися на  завданнях, неадекватно реагуєте на людей. І це абсолютно нормально. Наш організм таким чином намагається захистити себе. Усі свої сили він витрачає на те, щоб знайти проблему і вирішити її.

Кажуть, що у людей з міцним, рівним хребтом немає проблем зі здоров’ям. Тож виходить, якщо вилікувати хребет і зміцнити його, можна покращити стан усіх внутрішніх органів?

"Згідно з китайською традиційною, як вони вважають, медициною, уздовж хребта проходять усі енергетичні канали. І дійсно, хребет – це така осьова структура, на якій тримається весь опорно-руховий апарат, – пояснив лікар. – Якщо притримуватися китайської медицини, то порушення хребта – це дійсно проблема. І не дивно, що наш спинний мозок так надійно і глибоко захований".

Наш хребет – це опора і сила організму. Дійсно, східна медицина має своє особливе ставлення до хребта. Лікарі сходу стверджують, що у людей зі здоровим хребтом в нормі артеріальний тиск, пульс, а серце працює як годинник. І взагалі, проблеми зі здоров’ям у таких людей виникають рідко.

Головне – оберігати спинний мозок, адже саме там проходять імпульси до кожної клітинки нашого організму. Але у нашому організмі усе взаємопов’язане. Тому якщо сьогодні у вас болить спина – задумайтесь, чи немає у вас зайвої ваги або ж шкідливих звичок. Бо саме через ці проблеми з’являються серцево-судинні захворювання та хвороби шлунку.

Потрібно займатися здоров’ям хребта, але все має бути гармонійно і поступово: побавтесь зайвої ваги, перегляньте раціон, відмовтеся від шкідливих звичок, зменшіть великі навантаження. І тільки після цього можна переходити до зміцнення та оздоровлення хребта.

Раніше лікар-нейрохірург розповів, як не пошкодити спину в спортзалі.

Фото pixabay.com