Кононенко: СБУ викрила "виборчу піраміду" з підкупу виборців

Кононенко: СБУ викрила "виборчу піраміду" з підкупу виборців

Служба безпеки України викрила "виборчу піраміду" з підкупу виборців.

Про це сьогодні на брифінгу у Києві повідомив заступник голови СБУ Віктор Кононенко. За його словами, ця піраміда працювала у низці регіонів України, одним із її організаторів є чинний народний депутат. Прізвища політика, причетного до "піраміди", не називають. Створена організація мала свою ієрархію і розподіл обов’язків.

"В даний час нами спільно з Генеральною прокуратурою та Державним бюро розслідувань проводиться понад 30 обшуків у членів вказаного угруповання. Під час їх проведення вже вилучено десятки тисяч доларів США, звітну документацію, розписки про отримання і вручення коштів та інші матеріали, які підтверджують протиправну діяльність", — додав Кононенко.

Заступник голови СБУ також розповів, що у цій піраміді задіяні як громадяни Росії ті інших країн, так і України. Вони брали участь в роботі політичних штабів на території Росії.

Нагадаємо, днями Служба безпеки України викрила та припинила масштабний механізм фінансування терористичної організації "ЛНР". Загальний обсяг коштів нелегальної фінансової установи переведений тільки через національну платіжну систему перевищив сто сімдесят мільйонів гривень.

Напередодні СБУ викрила кількох учасників радикальної організації "Білі балаклави", які за вказівкою Росії готували зрив виборчого процесу після завершення першого туру виборів президента України. Учасниками руху планувалося захоплення адміністративних будівель у регіонах, організація масових протестів і вуличних заворушень.
 

На фото Віктор Кононенко