Експерт пояснив, чому впали ціни на зріджений газ для авто

Експерт пояснив, чому впали ціни на зріджений газ для авто

Рекордне падіння цін на зріджений природний газ пов'язане з виникненням надлишку ресурсу на ринку. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" заявив аналітик консалтингової групи «А-95» Артем Куюн.
 
"Це ринкове явище, тобто дуже сильно змінилася кон'юнктура ринку. Ринок вчиться жити за новими правилами. В нас наприкінці минулого року змінилася структура постачання. Змінилися типи контрактів, за якими йде газ. Змінилися принципи ціноутворення і через це створився дуже великий надлишок ресурсу на ринку і він сьогодні давить ціни вниз навіть нижче обґрунтованих значень", — зазначив експерт.
 
За його словами, ціни вирівняються протягом місяця.
 
"Ринок поступово буде вирівнюватися. Деякі трейдери вже відмовляються від контрактів на постачання на наступний місяць. Я думаю, що десь за місяць збалансуються обсяги попиту та пропозиції і тоді це вже буде плавним", — вважає Артем Куюн.
 
Нагадаємо, 22 січня низка мереж АЗС знизила ціни на скраплений газ, який використовується в якості автомобільного палива, на 10-80 копійок за літр. Таким чином, за станом на 22 січня середні ціни на скраплений газ в Україні знизилися до 11,85 гривні/літр. Ще у жовтні 2018 року ціна на автогаз на АЗС в Україні досягла 16,99 гривні за літр.
 
Слухати повну версію.
 
Фото: autonews.ua