Мартинюк про "Капітан смуток": навіть не думав, що з моїх нотаток вийде повноцінний роман

Мартинюк про "Капітан смуток": навіть не думав, що з моїх нотаток вийде повноцінний роман

Соліст гурту "Фіолет" Сергій Мартинюк в ефірі Радіо Культура в програмі "Культура.Live" розповів про власний роман "Капітан Смуток", продаж якого розпочався у листопаді цього року.

Ведуча:
Людмила Ляхевич


Сергій Мартинюк розповів, що ця
 книжка стала його першою пробою в прозі.

"Я спочатку навіть не думав, що з моїх нотаток вийде повноцінний роман. Історія в книзі розповідає про двох хлопців мого віку, але які з ряду причин залишилися у пубертатному віці. Вони вирушили в мандри Україною автостопом для того, щоб знайти відповіді на важливі питання. Так виходить, що вони паралельно з мандрами сучасною Україною, мандрують Україною 90-х років, містом мого дитинства Дубно", — говорив Мартинюк.

Також музикант Мартинюк зауважив, що в цьому романі він намагався зафіксувати спогади з власного дитинства, які поступово почали витіснятися новими враженнями.

Соліст гурту "Фіолет" додав, що в книжці "Капітан Смуток" знайшли відображення частина книг, які вплинули на нього.

"Мої найреволюційніші зміни відбувалися після прочитання книжок. Про книжку "Капітан Смуток" гарно відгукувалися Винничук, Жадан і Кідрук. Я вважаю цих людей обличчям сучасної української літератури. Для мене була дуже важлива їх підтримка", — розповів Мартинюк.

У листопаді в Харкові відбулася презентація дебютного роману Сергія Мартинюка "Капітан Смуток".

Прослухати детальніше можете за посиланням

Фото взяте з ФБ Сергій Мартинюк