Прем’єра на Промені: Фіолет "Уяви собі"

Прем’єра на Промені: Фіолет "Уяви собі"

29 лютого в столичному Будинку архітектора Фіолет представить нову програму "Акустика зі струнними". І не просто так, а з благородною місією. Як каже сам фронтмен гурту Сергій "Колос" Мартинюк, концерти давно вже перестали бути розвагою, тепер вони і спрямовані на допомогу і збір коштів для ЗСУ. 

Музиканти обіцяють нове звучання улюблених пісень у супроводі клавішних і струнного дуету, поезію Колоса і благодійний аукціон з цінними лотами. Сам концерт відбудеться як фінал благодійного туру всією Україною, в ході якого музиканти збирають кошти для Волонтерського штабу АНГАР на FPV-дрони.

 

0:00 0:00
10
1x

Фото з Facebook-сторінки Сергія Мартинюка

Після 30-ти років я став частіше розмірковувати: "А що якби"?

Сергію, як твої справи, як твій ранок?

Ранок у мене прекрасний. Я дуже радий, що сьогодні в нас унікальна можливість вперше поділитись із слухачами новою піснею і проанонсувати наш концерт. Я, звісно, хотів поспати довше, тому що день сьогодні довгий і відповідальний, — та доця мене розбудила раніше, ніж я планував. Але все добре, гарний ранок сьогодні в місті.

Розкажи про нову пісню "Уяви собі"? Чим надихався в процесі її написання? 

Пісню я написав ще минулої осені. Але ми вирішили видати її трохи пізніше, тому що якраз тоді з’явилась пісня "Мати й мачуха", і я подумав, що буде доречніше видати першою саме її. Уяви собі з’явилася, власне, з типової ситуації — з тих, які в мене після 30-ти стали все частіше, і чергових розмірковувань про те "А що якби"?

Багато хто говорить, що це початок кризи середнього віку. Я частенько замислююсь над тим, а що якби 2004-го року я не поступив би в Луцьку на політологію? А що якби я не зустрівся з цією чи іншою людиною, або не вчинив би так-то й так-т?. Як би виглядало зараз моє життя? 

Я не знаю — в мене постійно це відбувається. І після чергової такої розмови з дружиною з’явився образ дівчини, яка читає збірку віршів Стуса. І всі ці розмірковування, і цей образ склались в пісню. Офіційна прем’єра “Уяви собі” відбудеться 1 березня. Ми вже залили відео на неї на ТікТок — і вже побачили близько 200 роликів, знятих слухачами на приспів — як вони читають Стуса, такі різні штуки. Я дуже радий таким відгукам.

Як би я хотіла уявити море на місці кацапстану — і немає війни й нічого з того, що ми зараз переживаємо…

Або дрімучі ліси, по яким ходять гарні ведмедики, а дівчина не звертає на них увагу і читає Стуса... (сміється).

Можна й так! Будемо раді побачитись на концерті і сподіваємось, що спільними зусиллями вдасться зібрати кошти на дрони для АНГАР. Наостанок — скажи кілька слів нашим слухачам.

Друзі! Бережіть себе. Не забувайте донатити — часто, системно — і не забувати, що наша майбутня перемога — це справа кожного українця.