"Дзеркальні" дії Росії погіршать відносини з США

"Дзеркальні" дії Росії погіршать відносини з США

Видворення 60 дипломатів США з Росії свідчитиме про подальше погіршення двосторонніх відносин.

Про це йдеться в опублікованій на сайті Білого дому заяві.

"Сьогоднішні російські дії по висилці американських дипломатів означають подальше погіршення відносин між США і Росією. Видворення незадекларованих російських розвідників Сполученими Штатами і ще більш ніж двома десятками країн-партнерів і союзників по НАТО цього тижня було адекватною відповіддю на атаку Росії в Сполученому Королівстві", - зазначається у заяві.

У Білому домі також наголосили, що вислання американських дипломатів із Росії не стало несподіванкою для США. Офіційний представник Держдепу США Хізер Науерт заявила, що так звані "дзеркальні" дії російського уряду щодо вислання 60 американських дипломатів із РФ не мають під собою обгрунтування, а свідчать про бажання Росії зобразити з себе жертву та ухилитися від подальшого діалогу.

Нагадаємо, Росія висилає 58 співробітників Посольства США у Москві і 2 працівників Генерального консульства США в Єкатеринбурзі. Вони мають залишити країну до 5 квітня. Крім того, Кремль відкликав згоду на відкриття та функціонування Генерального консульства США в Санкт-Петербурзі. Дипломати мають звільнити раніше надану їм будівлю не пізніше 31 березня.