Нацбанк вводить в обіг нові пам'ятні монети

Нацбанк вводить в обіг нові пам'ятні монети

Національний банк України з 7 грудня 2017 року вводить в обіг дві пам'ятні монети "100 років Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури" - монету зі срібла номіналом 5 грн та монету із нейзильберу номіналом 2 грн.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Пам'ятні монети присвячені 100-річчю Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури - спадкоємиці Української академії мистецтва, яка була заснована 18 грудня 1917 року з ініціативи видатних державників, діячів культури, художників у час великих надій та важких випробувань для України. Основною метою першого в Україні вищого художнього навчального закладу було плекання мистецької школи на грунті традицій національної і світової культури", - йдеться у повідомленні.  

Монета "100 років Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури" зі срібла виходить номіналом 5 гривень тиражем 2,5 тисячі штук. Монета "100 років Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури" із нейзильберу виходить номіналом 2 гривні тиражем 35 тисяч штук.