Візит президента СКУ Євгена Чолія до Естонії завершився (Аудіо)

Візит президента СКУ Євгена Чолія до Естонії завершився (Аудіо)

Завершився візит до Естонії президента Світового Конгресу Українців Євгена Чолія, що відбувся у рамках відзначення 50-річчя утворення цієї  організації та головування країни в ЄС.

З Таллінна повідомляє наша власна кореспондентка Віра Коник:

"Євген Чолій перебував в естонській столиці на запрошення Конгресу українців Естонії як член цієї структури української діаспори. Програма дводенного візиту президента СКУ була дуже насиченою – він зустрівся  зі спікером парламенту Ейкі Нестором, естонськии депутатами, зокрема, головою парламентської групи Естонія-Україна Йоханесом Кертом, послом США в Таллінні Джеймсом Меллвілом, представником Міністерства закордонних справ.

На всіх зустрічах Євген Чолій порушував питання взаємин України та ЄС і Естонією, євроатлантичної інтеграції нашої держави, роз’яснював суть нещодавно ухвалених Верховною Радою законів про освіту, пенсійну реформу, законопроектів у галузі охорони здоров’я.

У Міністерстві культури президент Світового конгресу українців подякував його представникам за сприяння в діяльності української громади. За словами Євгена Чолія, Естонія – маленька країна, яка дуже активно відстоює інтереси України на міжнародній арені та допомагає нашій державі.

Президент СКУ зустрівся також з представниками української громади, на якій відзначив грамотами діяльність українських активістів, естонських волонтерських організацій "Vaba Ukraina" і "Mondo", а також учасників безстрокового пікету на підтримку України, який майже 3 роки відбувається в Таллінні.

Заходи щодо відзначення 50-річчя утворення  Світового Конгресу Українців вже відбулися в  багатьох країнах світу, зокрема, в Греції, Іспанії, Україні, Хорватії та інших. Ця світова структура об’єднує понад півсотні українських організацій із майже 40 країн світу".

Віра Коник, з Таллінна, для Українського Радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!