Саакашвілі повертається в Україну

Саакашвілі повертається в Україну

Колишній президент Грузії, екс-глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі проанонсував, що повернеться в Україну 10 вересня.

Про це повідомляє Інтерфакс.


"Я повертаюся в Україну. Я приїду 10 вересня, буду їхати з Польщі через пункт пропуску "Краковець", - сказав він під час прямої трансляції на своїй сторінці в Фейсбуці. Політик висловив сподівання, що на кордоні біля пункту пропуску зберуться його прихильники.

"З нами буде багато журналістів, з нами будуть депутати, з нами будуть прості люди. Мене хочуть супроводжувати українці, які живуть у Польщі, їх дуже багато. Я буду дуже вдячний, якщо люди прийдуть на кордон", - додав він.

Він також заявив про намір після повернення брати участь в судових розглядах у зв'язку з позбавленням його українського громадянства.

Політик підкреслив, що підстав для його затримання при перетині українського кордону немає, і додав, що навіть якщо відповідний указ президента України діє, він все одно житель України.

За словами М.Саакашвілі, в Україні у нього залишилося скромне майно і партія "Рух нових сил".

Як повідомлялося, 26 липня стало відомо, що президент України Петро Порошенко видав указ, яким позбавив громадянства України М.Саакашвілі.

Зазначимо, що заступник генерального прокурора України Євген Єнін 11 серпня повідомив, що Саакашвілі зможуть пропустити тільки при наявності української візи. Він також додав, що Саакашвілі може оскаржити рішення позбавлення його українського громадянства у Вищому адміністративному суді.