Нові технології вирощування рису презентовано в Україні

Нові технології вирощування рису презентовано в Україні

Інноваційні підходи у вирощуванні рису, а також різних гібридів сої та кукурудзи на крапельному зрошенні, були представлені на Дні поля, що відбувся в Інституті рису Національної акедамії аграрних наук України.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

"Ми повинні наростити виробництво рису хоча б у 2,5 раза, щоб Україна не витрачала близько 30 мільйонів доларів щорічно на закупівлю рису за кордоном. Саме прихід нових технологій і нових рішень відкриває нові можливості для тих, хто займається виробництвом рису", - зазначив директор Департаменту землеробства та технічної політики в АПК Мінагрополітики Володимир Топчій.

За його словами, останні три роки рисові площі в країні залишалися практично незмінними, на них вироблялося близько 70 тисяч тонн рису, водночас, приблизно 80 тисяч тонн рису Україна імпортує щорічно.

Крім інновацій рисівництва, в інституті були представлені досліди з вирощування "на краплі" різних гібридів кукурудзи та сої.

У Мінагрополітики пояснили, що при традиційних методах рис в основному вирощувався у монокультурі, але розроблені інститутом технології дозволяють вирощувати культуру в сівозміні, в тому числі з кукурудзою і соєю.

Нагадаємо, Україна скорочує імпорт рису. З липня по листопад 2016/17 МР Україна імпортувала 14 тисяч тонн рису, що на 35 % менше, ніж було ввезено в країну за аналогічний період минулого сезону. Традиційним постачальником рису в Україну залишається Індія.