Парламент зібрався на урочисте засідання

Парламент зібрався на урочисте засідання

У Верховній Раді відбулося урочисте засідання, присвячене 70 річниці Перемоги над нацизмом у Європі, місцю та ролі українського народу у Другій світовій війні.

Під час засідання виступив Президент Петро Порошенко, були присутні Прем'єр Арсеній Яценюк, члени Уряду, а також колишні президенти України, предстоятелі Церков, представники іноземних парламентів та дипломатичного конкурсу.

До сесійної зали запросили ветеранів Червоної армії, Української повстанської армії, а також учасників нинішньої боротьби з російською агресією на Донбасі.

Згідно з рішенням Парламенту, бійців УПА визнано борцями за незалежність України. Також на засідання Верховної Ради прибув генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.

Раніше сьогодні під час урочистого відкриття інсталяції "Україна... Війна..." біля Музею Великої вітчизняної війни у Києві Глава української держави подякував генсеку ООН за гуманітарну допомогу на Донбасі і підтримку вимушених переселенців із зони конфлікту.

Петро Порошенко нагадав, що ООН - міжнародна організація, створена після завершення Другої світової, покликана оберігати мир і нині.

Президент висловив сподівання, що Організація Об'єднаних Націй відправить на Донбас миротворців, які сприятимуть деескалації конфлікту на Сході України.