Це не призведе до обвалу фронту — Гетьман про відхід ЗСУ з Авдіївки

Це не призведе до обвалу фронту — Гетьман про відхід ЗСУ з Авдіївки

Було зрозуміло, що, найімовірніше, доведеться відходити з Авдіївки. Це констатував сьогодні, 17 лютого в ефірі Українського Радіо військовий аналітик Олексій Гетьман. З огляду на оперативну ситуацію підрозділи Сил оборони України вийшли з Авдіївки на Донеччині на більш вигідні позиції. Про це повідомив у ніч на 17 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Олексій Гетьман зауважив: не варто вважати, що відхід з Авдіївки може призвести до обвалу фронту, до якихось суттєвих проривів росіян.

0:00 0:00
10
1x

Авдіївка. Один зі зруйнованих російськими окупантами будинків міста. Фото: ФБ-сторінка поліції Донецької області 

"Операція з виведення військ технологічно складніша, ніж дії у наступі"

"Не варто вважати, що це може призвести до обвалу фронту, до якихось суттєвих проривів росіян", – коментує повідомлення про відхід підрозділів Сил оборони України з міста Авдіївка на Донеччині Олексій Гетьман. "Було зрозуміло ще раніше, що, швидше за все, нам доведеться відходити з Авдіївки. Туди зайшла декілька днів тому Третя штурмова бригада. І зайшла саме для того, щоби забезпечити відносно безпечний вихід українських військ", – зазначив експерт. Він також звернув увагу на те, що операція з виведення військ планується більш ретельно і вона більш технологічно складна, ніж, наприклад, дії у наступі. Тобто спланувати відхід складніше для штабів, для всіх служб, які це мають забезпечити, ніж робити наступальні дії. "Тому Третя штурмова зайшла для того, щоби забезпечити нормальний відхід. Якщо цей відхід уже відбувся чи відбувається, то це дуже добре, ми перейдемо у більш зручні позиції й не буде такої навали у такій кількості росіян над українськими угрупованнями", – сказав Олексій Гетьман.

Олексій Гетьман. Фото: ФБ-сторінка Олексія Гетьмана

КОНТЕКСТ

З огляду на оперативну ситуацію підрозділи Сил оборони України вийшли з Авдіївки на Донеччині на більш вигідні позиції. Про це повідомив у ніч на 17 лютого 2024 року головнокомандувач ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський. "Виходячи з оперативної обстановки, яка склалася довкола Авдіївки, з метою уникнення оточення та збереження життя і здоров’я військовослужбовців, прийняв рішення про виведення наших підрозділів з міста й переходу до оборони на більш вигідних рубежах", – зазначив Олександр Сирський. Він наголосив, що українські воїни гідно виконали свій військовий обов’язок, зробили все можливе для знищення російських військових окупаційних частин та завдали росіянам значних втрат у живій силі та техніці.

Командувач угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив, що позиції, які зайняли українські військові, були заздалегідь підготовлені. Він наголосив, що це – єдине правильне рішення і найважливіше, що в Авдіївці не було допущено оточення. "У ситуації, коли ворог наступає по трупах своїх же солдатів із перевагою снарядів десять до одного, під постійними бомбардуваннями — це єдине правильне рішення. Оточення не допущено, особовий склад виведено, наші воїни зайняли оборону на визначених рубежах", — поінформував Тарнавський.

Командир Третьої штурмової бригади, засновник "Азову" та колишній народний депутат Андрій Білецький подякував бійцям 3-ої ОШБр "за гідний бій, який дали ворогу в Авдіївці". "Дякую бійцям за гідний бій, який дали ворогу в Авдіївці, в умовах тотальної кількісної переваги росіян у живій силі, в техніці, у снарядах. Відходимо на підготовлені позиції, щоб повернутися і завдати ще сильнішого удару. Дякую командуванню за виважене рішення. Бій триває", – зауважив Андрій Білецький.

 

Останні новини
ЗСУ подолають снарядний голод — Гетьман про американську допомогу Україні
ЗСУ подолають снарядний голод — Гетьман про американську допомогу Україні
Промінь рекомендує: Problema з треком "99"
Промінь рекомендує: Problema з треком "99"
Баланс між атомною, тепловою, гідроенергією й іншими формами генерації – експерти про енегетику майбутнього
Баланс між атомною, тепловою, гідроенергією й іншими формами генерації – експерти про енегетику майбутнього
"Несплата аліментів батьком 3 дітей дозволяє мобілізацію" та інші зміни до законодавства. Коментує адвокатка
"Несплата аліментів батьком 3 дітей дозволяє мобілізацію" та інші зміни до законодавства. Коментує адвокатка
"Сподіваюся, що переговори почнуться в червні" ―  посол ЄС в Україні  про вступ України в ЄС
"Сподіваюся, що переговори почнуться в червні" ― посол ЄС в Україні про вступ України в ЄС
Новини по темі
Домовленості дотримуються, але працює і український ОПК – Селезньов про удари по російській території
Завтра тут любитимуть інші: "Крихітка" та хейтспіч видали сингл "Під весняним дощем"
Не налаштованих воювати треба виявляти — офіцер ЗСУ Микола Мельник
Половину загиблих воїнів можна було врятувати своєчасним переливанням крові — Медведєв
Нова допомога від США може надійти в Україну вже наступного тижня — Моцик