"Я впевнений, рішення буде позитивним". Данілов про схвалення у США допомоги Україні

"Я впевнений, рішення буде позитивним". Данілов про схвалення у США допомоги Україні

"Я впевнений, що рішення буде позитивним", – наголосив сьогодні, 15 грудня в ексклюзивному коментарі Українському Радіо секретар РНБО Олексій Данілов, коментуючи шанси на схвалення Сполученими Штатами додаткового фінансування для України. Питання лише часу, коли і Сенат, і Конгрес США ухвалять відповідне рішення, зазначає Данілов. Він закликає у цьому зв'язку набратися терпіння. Адже у США майже розпочався виборчий процес. Тому Україна дуже виважено реагує на ці питання, жодним чином не втручається у внутрішні процеси США. Але в будь-якому разі Україна має двопартійну підтримку в Сполучених Штатах, наголошує Олексій Данілов. 

0:00 0:00
10
1x

Ілюстративне фото Укрінформ

"Я впевнений, що негативного висновку не буде", – наголосив сьогодні, 15 грудня в ексклюзивному коментарі Українському Радіо секретар РНБО Олексій Данілов, коментуючи шанси на схвалення Сполученими Штатами додаткового фінансування для України. "Питання лише часу, коли і Сенат, і Конгрес ухвалять відповідне рішення. Треба набратися терпіння. У США майже розпочався виборчий процес, виборчий цикл. Тому ми дуже виважено, дуже спокійно реагуємо на ці питання, не втручаємося у внутрішні процеси США. Ми маємо двопартійну підтримку в Сполучених Штатах. Я впевнений, що рішення буде позитивним. Давайте дочекаємося. Нічого катастрофічного немає. Майте на увазі, що виборчі процеси відбуваються не тільки в Штатах. У Росії також відбуваються, але псевдовиборчі процеси. Путіну було дуже важливо перед цими "виборами" показати, що Заходу це (допомога Україні) нібито вже набридло, Захід начебто не хоче цим займатися, багато було протягом місяця-півтора російської пропаганди саме в цьому напрямку. Але нам своє робити, нам рухатися до перемоги.  

Олексій Данілов. Фото: РНБО

КОНТЕКСТ

Сенат США відклав канікули, щоб ще раз проголосувати за допомогу Україні. Як інформує Суспільне, американський Сенат продовжує переговори стосовно додаткового запиту Білого дому на 106 мільярдів доларів на національну безпеку, який включає 60 мільярдів доларів військової та гуманітарної допомоги Україні. Як повідомив лідер більшості в Сенаті Чак Шумер, сенатори повернуться наступного тижня, щоб проголосувати за законопроєкт про додаткову допомогу Україні до від'їзду із Вашингтона на різдвяні свята. Раніше було заплановано, що Сенат з 14 грудня і до кінця року піде на канікули. Палата представників, у якій більшість становлять республіканці, деякі з котрих скептично ставляться до подальшого надання допомоги Україні, також мала завершити роботу в четвер до кінця року. Але конгресменів можуть викликати до Вашингтона для голосування, якщо Сенат досягне угоди. 

Голова Комітету із закордонних справ Сенату Бен Кардін заявив у четвер вранці, що він сподівається, що угода може бути досягнута. "Я думаю, що більшість демократів і більшість республіканців хочуть прийняти додатковий законопроєкт і готові включити в нього питання безпеки кордону США, тому що ми визнаємо, що у нас криза на кордоні", – сказав він.