У ДТП у Польщі загинуло троє українських громадян — генконсул України

У ДТП у Польщі загинуло троє українських громадян — генконсул України

Троє громадян України загинули у ДТП напередодні біля польського міста Грубешова, що у Люблінському воєводстві. Про це повідомив сьогодні (20 листопада) в ексклюзивному коментарі Українському Радіо генеральний консул України в Польщі Олег Куць. За попередніми даними, водій мікроавтобуса, в якому перебували загиблі,  заснув за кермом, не впорався з керуванням і вилетів з дороги. В мікроавтобусі загалом було 10 людей, усі – громадяни України. Олег Куць повідомив, що для рідних і близьких потерпілих у Генконсульстві України працює "гаряча лінія": +48 575 853 733. 

0:00 0:00
10
1x

У Польщі розбився автобус з українцями, 19 листопада 2023 року, фото: Воєводський штаб Державної пожежної служби в Любліні

"На жаль, троє наших громадян загинуло"

На жаль, маємо сумну новину, зазначив в ексклюзивному коментарі Українському Радіо генеральний консул України в Польщі Олег Куць, розповідаючи про ДТП біля польського міста Грубешова, що у Люблінському воєводстві. "Учора трапилося ДТП за участі мікроавтобуса, в якому перебувало 10 наших громадян. Зараз ще прокуратура і поліція встановлюють усі деталі й причини ДТП. Попередньо вважається, що водій заснув за кермом, не впорався з керуванням і через це вилетів з дороги. На жаль, троє наших громадян загинуло. Наша команда з самого початку, разом із компетентними органами Польщі працюють на місці. Надають всіляку допомогу. Нашим пріоритетом зараз є те, щоб усі травмовані внаслідок аварії отримали належну медичну допомогу і піклування, і щоб вони могли якнайшвидше повернутися додому. Ми наполягли, щоб усі пройшли медичне обстеження, навіть ті, хто стверджував, що почувають себе добре. Хочу також зазначити, що з усіма польськими компетентними органами постійно на зв'язку є як Генконсульство України, так і Посольство, так і МЗС. Ми оперативно обмінюємося інформацією, співпрацюємо з польськими службами і дбаємо, щоб уся необхідна медична і консульська допомога надавалися відразу", – запевняє Олег Куць. 

Олег Куць. Фото: poland.mfa.gov.ua

За його даними, потерпілі у цій ДТП громадяни України перебувають зараз у медичних закладах Польщі. "Наші консули постійно перебувають на зв'язку, допомагають нашим громадянам у спілкуванні з лікарями, а також на контакті з родинами", – розповів генконсул. 

А щодо загиблих у цій аварії українців, відразу ж був установлений контакт із родинами, запевнив дипломат. "Консули якраз здійснюють усі необхідні дії для того, щоб тіла було відправлено в Україну, щоб забезпечити поховання вдома".

"Гаряча лінія" у Генконсульстві України в Любліні +48 575 853 733

Стосовно розслідування обставин аварії Олег Куць розповів, що польська прокуратура і поліція постійно на зв'язку з українськими дипломатами. "Як тільки вони завершать розслідування і оприлюднять остаточну причину – це одразу ж буде і публічно зроблено. Для нас зараз пріоритетом є надання медичної допомоги нашим громадянам, які перебувають у лікарні. Ми постійно цим займаємося. А також здійсненням усіх необхідних консульських дій з метою повернення громадян в Україну, а також тіл загиблих. 

У Генконсульстві України в Любліні працює телефон "гарячої лінії": +48 575 853 733. На нього рідні та близькі потерпілих в автобусі можуть зателефонувати і дізнатися подробиці. Також вони можуть дзвонити до Міністерства закордонних справ України".

 

Останні новини
ЗСУ подолають снарядний голод — Гетьман про американську допомогу Україні
ЗСУ подолають снарядний голод — Гетьман про американську допомогу Україні
Промінь рекомендує: Problema з треком "99"
Промінь рекомендує: Problema з треком "99"
Баланс між атомною, тепловою, гідроенергією й іншими формами генерації – експерти про енегетику майбутнього
Баланс між атомною, тепловою, гідроенергією й іншими формами генерації – експерти про енегетику майбутнього
"Несплата аліментів батьком 3 дітей дозволяє мобілізацію" та інші зміни до законодавства. Коментує адвокатка
"Несплата аліментів батьком 3 дітей дозволяє мобілізацію" та інші зміни до законодавства. Коментує адвокатка
"Сподіваюся, що переговори почнуться в червні" ―  посол ЄС в Україні  про вступ України в ЄС
"Сподіваюся, що переговори почнуться в червні" ― посол ЄС в Україні про вступ України в ЄС
Новини по темі
ВР не розглядала законопроєкт про англійську в Україні через резонанс щодо норми про дубляж — Потураєв
Змушуватиме компанії вийти з Росії — Корженкова про законопроєкт щодо маркування
Курс гривні відкотився від позначки 40 після голосування у США — Дубас
Нова допомога від США може надійти в Україну вже наступного тижня — Моцик
Китаю вигідна Росія-васал, яку не переможуть — Огризко