Ситуація залишається складною — Гуменюк

Ситуація залишається складною — Гуменюк

Речниця оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк в ефірі Українського Радіо розповіла, що ситуація на Херсонщині залишається доволі складною. Після інформаційних повідомлень щодо роботи ЗСУ на лівому березі Херсонщини спостерігають масовані бомбардування мирного населення ворогом. Тому Наталя Гуменюк закликає експертів оборежно коментувати ситуацію на лівому березі Херсонщини. "Ведення бойової роботи не підлягає розголошенню. Ми обов'язково сповістимо, коли матимемо результат".

0:00 0:00
10
1x

Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк. Фото: Медіацентр Україна – Одеса

Ситуація на Херсонщині залишається досить складною, повідомила Наталя Гуменюк. "Ворог не припиняє обстрілів. За минулу бойову добу нарахували 70 обстрілів з використанням понад 520 снарядів. Ворог обстріляв 4 населені пункти: Херсон, Антонівку, Берислав і Солончаки на Миколаївщині. Час від часу ворог нагадує про себе із Кінбурнської коси. Поранено 2 цивільних людей, пошкоджено 2 приватних будинки і лінії електропередач. Складна ситуація залишається з розмінуванням. В Широкій Балці цивільна особа отримала поранення внаслідок підриву на міні. Люди намагаються прискорити процес розмінування, не дочекавшись роботи фахівців. Такої замінованої площі нараховується понад 120 тисяч гектарів. Багато є небезпечних об'єктів в колодязях, побутових речах, дворах, будівлях, у трупах тварин. Проводиться роз'яснювальна робота з місцевим населенням". 

Щодо ситуації на лівому березі Херсонщини, то, за словами Наталії Гуменюк, "ми не давали офіційної інформації. І ведення бойової роботи не підлягає розголошенню. Те, що заявляють експерти, не завжди відповідає дійсності і може нашкодити життю місцевих мешканців, які перебувають під окупацією. Після такої інформації щодо просування ЗСУ фіксується активність ворожої авіації і зростають потужні бомбардування. Ми закликаємо зберігати режим інформаційної тиші. Ворог навіть з артилерії обстрілює лівий берег, щоби налаштувати місцеве населення проти ЗСУ у випадку нашого успішного просування. Ми обов'язково сповістимо, коли матимемо результат".