Скоро ми побачимо причетність Росії до ізраїльського конфлікту — Данілов

Скоро ми побачимо причетність Росії до ізраїльського конфлікту — Данілов

Незабаром світ побачить причетність Росії до ізраїльського конфлікту в інтерв’ю Українському Радіо повідомив секретар РНБО Олексій Данілов. Крім того, він додав, що "іранська ядерна програма — це велика небезпека не тільки для території, яка знаходиться поруч з цією країною, а й для всього світу".

0:00 0:00
10
1x

Наслідки масованого ракетного удару по Ізраїлю зранку 7 жовтня 2023 року. Фото: Getty Images

З 18 жовтня 2023 року, відповідно до Резолюції РБ ООН, припинилися всі обмеження щодо постачання балістичних ракет з та до Ірану, і Іран більше не підлягає жодним обмеженням у контексті Радбезу. Олексій Данілов прокоментував, чи означає це, що відтепер РФ зможе "легально" закуповувати ракетне озброєння в Ірану.

"Є країни, для яких рішення Ради Безпеки ООН взагалі немає ніякого значення. Зокрема, це Росія та Іран, який почав передавати зброю Російській Федерації вже доволі тривалий проміжок часу. Для світу буде дуже небезпечно, якщо Іран далі буду продовжувати озброювати такі режими, як режим Путіна", — каже він. 


Секретар РНБО Олексій Данілов під час інтерв'ю Associated Press, 17 квітня 2023 року, Фото: AP

Секретар РНБО припускає: скоро ми побачимо причетність Росії та Ірану до ізраїльського конфлікту. 

"Я думаю, що не закрите питання участі Ірану в ситуації, пов'язаній з Ізраїлем. Ми побачимо найближчим часом дуже багато цікавої інформації щодо дотичності до цього процесу росіян. Я неодноразово наголошував принцип, що ви в сучасному світі нічого приховати не можете. Рано чи пізно все всім стане відомо — і все, що відбувалося і в Ізраїлі, і на території України з тою зброєю, яку надавали терористам країни, які так само наближені до цього статусу терористів, воно всім стане відомо. Іранська ядерна програма — це велика небезпека не тільки для території, яка знаходиться поруч з цією країною, а й для всього світу".