Війна в Ізраїлі не відверне увагу від війни в Україні — Семенюк

Війна в Ізраїлі не відверне увагу від війни в Україні — Семенюк

В день народження диктатора путіна з сектора Гази по Ізраїлю бойовиками ХАМАС були запущені ракети. Внаслідок атаки загинули щонайменше 100 мешканців Ізраїля, а понад 900 дістали поранень. Як раніше наголосив в ефірі Українського Радіо аналітик, журналіст-міжнародник Тарас Семенюк "в Ізраїлі простежується почерк тероризму, а "Росія, і ХАМАС довгий час знаходяться в тісній співпраці", до того ж низці країн вигідне послаблення США та країн ЄС. Щодо того, як вплинуть події на Близькому Сході на фокус уваги щодо війни в Україні, Семенюк зазначає: "війна в Ізраїлі — не є відверненням уваги від війни в Україні. Йдеться про можливість відкриття "Другого фронту" проти демократії".

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Ізраїльські солдати в Сдероті, Ізраїль, 7 жовтня 2023 рік. Фото: АР/Ohad Zwigenberg

"За результатами подій 7 жовтня заговорили про те, що фокус уваги зміститься від України до Ізраїлю. Принаймні з точки зору гарячих новин", — зазначає журналіст.

Втім, аналітик заспокоює: "війна в Ізраїлі — це не є відверненням уваги від війни в Україні.

Зрештою, не зовсім коректно говорити про відвернення уваги, адже Ізраїль та Україна — демократичні держави. Відповідно, атака на демократичні держави — це атака на демократичний світ. Очевидно, це просто можливість відкриття "Другого фронту" проти демократії. І тут питання не просто в зачистці терористів, які це розпочали, а це можливість розширеного конфлікту на Близькому Сході. І низка інших держав зацікавлені в дестабілізації й послабленні як і Сполучених Штатів Америки, так і європейських партнерів. Терористи сподіваються на те, що злагоджені дії протидії в демократичному таборі можуть затягуватися. Тобто кволість і повільність реакції додає їм тільки впевненості, що такі атаки мають свій ефект і їм за це нічого не буде", — вважає Семенюк.