Ліквідація Пригожина не вплине на ситуацію на фронті — Фролова

Ліквідація Пригожина не вплине на ситуацію на фронті — Фролова

Ліквідація Євгена Пригожина не вплине на ситуацію на фронті, а бійці ПВК "Вагнер" будуть інтегровані або в Збройні сили РФ, або в інші приватні військові компанії. Таким чином заступниця голови правління Центру оборонних стратегій, заступниця міністра оборони України у 2019-20 роках Аліна Фролова в ефірі Українського Радіо прокоментувала повідомлення, що 23 липня у Тверській області Росії розбився літак, на якому, за даними "Росавіації", перебував Євген Пригожин. Втім Фролова припускає: це може бути операція-прикриття, а не ліквідація ватажка "вагнерівців".
 

0:00 0:00
10
1x

Скріншот: Пресслужба Пригожина / Telegram

Операція-прикриття чи ліквідація?

"Експерти висловлюють дві ключові думки. По-перше, це може бути операція-прикриття для того, щоб Пригожин міг спокійно вийти з публічного поля і далі жити собі десь в іншій країні, витрачаючи гроші. А по-друге, це могла бути його ліквідація Путіним. Нехай криси там їдять один одного, нам добре", — зазначає Аліна Фролова.

"Ліквідація Пригожина не вплине на ситуацію на фронті"

Заступниця міністра оборони України у 2019-20 роках припускає, що ліквідація Пригожина не матиме суттєві наслідки, тому що всі ці так звані "бійці" ПВК "Вагнер" будуть або інтегровані в чинні Збройні сили, або в інші приватні військові компанії. А у випадку, якщо вони будуть занадто активні, напевно, їх ліквідують. "Я б не казала, що вони безправні, тому що мова йде не про бажання людей врятувати себе через якісь дії, а про бажання вбивати й згоду з такою системою. Тому ліквідація Пригожина — суто естетичне задоволення, якщо це відбулося. Але навряд чи це буде мати суттєвий вплив на лінію фронту і на події, які відбуваються на фронті", — каже вона.


Аліна Фролова. Фото з Фейсбук-сторінки 

"Російська система не показує, що здатна публічно визнавати помилки"

"Я не бачила, щоб в Росії прислухалися до критики Пригожина щодо міністра оборони РФ Сергія Шойгу та інших військових керівників. Скоріше, їх адаптація військової тактики на полі бою відбувається не через публічну критику, а через те, що є командири, які всередині системи можуть доносити цю інформацію і таким чином вони змінюють тактику. Не думаю, що на таку публічну критику була реакція — ми помилилися, працюймо краще. Російська система не показує, що здатна публічно визнавати помилки й щось з ними робити", — резюмує Фролова.