Ми атакуємо об'єкти РФ, які стосуються військових справ. Курська АЕС до них не належить — Данілов

Ми атакуємо об'єкти РФ, які стосуються військових справ. Курська АЕС до них не належить — Данілов

Протягом всієї повномасштабної війни Росії проти України РФ на рівні з фізичним фронтом воює й на інформаційному. Зокрема, тривалий час українців тримала в напрузі інформація про плани окупантів підірвати Запорізьку АЕС. Нещодавно ж на просторах інтернету почала курсувати інша інформація — про начебто плани України підірвати Курську атомну електростанцію. Проте, як розповів в ефірі Українського Радіо секретар РНБО Олексій Данілов, наші військові не мають таких цілей, оскільки Україна атакує лише об’єкти, дотичні до війни. Курська АЕС такою не є.

 

0:00 0:00
10
1x

Фото: РБК

"Ситуація є вкрай непростою, тому що величезна кількість інформації, яка розповсюджується в тому числі і з боку РФ, не має авторів. Це велика проблема і не лише нашої країни, але й всього світу. Тому якщо ви не розумієте, хто стоїть за тим чи іншим повідомленням, не звертайте на нього увагу. Маніпуляції, до яких вдається РФ, вкидаючи ті чи інші речі, впливає на свідомість і це дуже небезпечно", — розповів Олексій Данілов.

Секретар РНБО додав, що дії РФ непередбачувані, проте Україна слідкує за розвитком подій: "Путін на початку своєї діяльності підривав в себе вдома будинки з живими людьми, тому від них можна очікувати все, що завгодно. Проте Україна відслідковує всі процеси, що відбуваються".

"В України немає намірів втручатися в роботу об’єктів, про які пишуть в соцмережах, зокрема й Курської АЕС. Ми атакуємо ті об’єкти, які мають безпосереднє відношення до військової справи і тут не маємо питати ні в кого дозволу. Робимо ми це нашою зброєю, яка з кожним днем стає все краще і краще", — підсумував Данілов.