"Діти Інженерів" і Halepa видали пісню про проблеми ментального здоров'я

"Діти Інженерів" і Halepa видали пісню про проблеми ментального здоров'я

"Діти Інженерів" і Halepa видали пісню "Непотріб", що присвячена проблемам ментального здоров'я і ставлення до них у суспільстві. Колаборація артистів сталася завдяки публікації у Твіттері. 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Фейсбук-сторінка гурту "Діти Інженерів"

 

"Непотребом ми назвали слова обезцінення, які так часто доводиться чути людям, варто їм лише заговорити про будь-які свої складнощі у житті. А для мене особисто ця тема наболіла. Бо я, борючись зі своїми ментальними проблемами, роками чула слово в слово одні і ті ж самі фрази від різних людей. І жодного разу після чергового "Не сумуй", ні мені, ні моїм друзям із тими ж негараздами краще не ставало. Цей колаб був доволі хаотичним і несподіваним. Якось я написала у твіттері, що надзвичайно хочу колись у далекому майбутньому записати фіт із "Дітьми інженерів". А підписники привернули їхню увагу до мого твіту. Після чого ми списалися і справді домовилися про тему пісні та формат роботи. Я щаслива, що мала змогу співпрацювати із моїм улюбленим українським гуртом", — розповіла Halepa в ефірі Радіо Промінь. 

"Сьогодні, на жаль, суспільство не приділяє достатньої уваги такому стану, видаючи це або за поганий настрій, або за апатію, або за лінь. Потрібно розуміти, що це є реальною серйозною проблемою. Це є реальним захворюванням, яке теж потребує професійної допомоги. Ми би хотіли так, як ми вміємо, як ми відчуваємо, саме через пісню, сказати про те, що таке, на жаль, досі є, що депресія досі не вважається за щось серйозне і рівне іншим захворюванням. Ми би хотіли привернути увагу суспільства, що так реагувати це не окей. Хотіли би закликати людей бути більш свідомими, бути більш обачними у своїх словах, більш емпатійними", — розповіла вокалістка гурту "Діти Інженерів" Саша Копачевська в ефірі Радіо Промінь. 

 

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.