Ткаченко: зміни у Prozorro не розкривають ворогу секретні дані про ЗСУ

Ткаченко: зміни у Prozorro не розкривають ворогу секретні дані про ЗСУ

Це лише перший крок, далі розробляємо рамкові контракти для оборонної галузі з метою проведення конкурентних торгів на Prozorro. І це дасть змогу отримати найякісніші пропозиції стосовно товарів та послуг. Таким чином генеральний директор державного підприємства "Прозорро" Микола Ткаченко прокоментував в інтерв'ю Українському Радіо появу з 23 квітня нинішнього року нової опції у системі Prozorro — відображення інформації про незбройні оборонні закупівлі. Замовники звітуватимуть лише про незбройні закупівлі (харчування, речове майно, пальне тощо) від 200 тис. грн для товарів і послуг та 1,5 млн грн для робіт. При цьому замовники не публікуватимуть дані про загальну суму та обсяги закупівель, місця доставки, найменування постачальника. Але відкриття інформації про незбройні оборонні закупівлі дозволить формувати адекватну цінову аналітику, сподівається Ткаченко. Він запевнив: зміни у Prozorro не розкривають ворогу секретні дані про ЗСУ.

0:00 0:00
10
1x

 

Фото: сайт Prozorro

"Інформація, яка може дати ворогу зрозуміти обсяги та кількість особового складу ЗСУ або місце їхньої дислокації, прихована"

Prozorro ― це в принципі інструмент закупівельника, який у вправних руках дає змогу отримати найкращу за ціною та якістю пропозицію, зауважує Микола Ткаченко. "Те, що ми 23 числа запустили звітування, є лише першим кроком. Зараз ми розробляємо функціонал рамкових контрактів для оборонної галузі, який дасть можливість для певного ряду товарів проводити конкурентні торги на платформі Prozorro, що залучить українських постачальників і дасть змогу отримати найякісніші пропозиції з того чи іншого виду товарів та послуг. Сам процес звітування відбувається частинами. Спершу ― щодо тих договорів, які вже були укладені раніше між оборонними замовниками і постачальниками, їх необхідно буде занести в систему. Ці замовники публікують не критичні дані, а там буде інформація щодо ціни за одиницю, номенклатури, за якою проводилися закупівлі, також можна буде опціонально зазначити постачальника. Але при цьому певна сенситивна інформація, яка може дати ворогу зрозуміти обсяги та кількість особового складу ЗСУ або місце їхньої дислокації, є прихованою. Замовники її не публікують".

Але можна поділити ціну на кількість яєць й отримати кількість осіб, які ці яйця їстимуть?

Абсолютно згоден, але є два моменти, відповідає на таке запитання Микола Ткаченко. "Ви не знаєте, скільки часу ці яйця споживатимуть ― тиждень, два чи п’ять днів. До того ж ви можете не публікувати вартість цього договору, а просто за укладеними контрактами звітуєте щодо ціни за один лот. Тобто ― одне яйце, один кілограм картоплі. А от вартість самого договору може бути прихована", ― пояснює гендиректор держпідприємства "Прозорро".

Новий механізм, виписаний для незбройних оборонних закупівель, це наслідок корупційних скандалів чи якихось інших процесів?

"Ми органічно прийшли до цього висновку", ― стверджує Микола Ткаченко. "Адже наше суспільство має розуміти й контролювати, як витрачаються кошти, має бути забезпечена прозорість. І сам факт, що ці звіти публікуються, вже є певним запобіжником, щоб унеможливлювати корупційні схеми. У наступних релізах системи під оборонні закупівлі буде сформовано рамкові угоди, де вже буде задано конкретні параметри тих чи інших товарів. І тут можливість маніпуляції зведеться до мінімуму. Що стосується якихось схем або розробки документації під конкретних постачальників, то в системі є досить багато індикаторів, які дозволяють виявити маніпуляції. Також дуже добре працюють фільтри, тож можна налаштовувати собі звіти, які покажуть кожному, хто розуміє тему, певні результати. Їх можна буде оголосити і звернутися у відповідні органи для проведення розслідування щодо махінацій", ― розповідає гендиректор держпідприємства "Прозорро".

Отже, якщо махінація гіпотетично відбулась, то її можна буде виявити згодом, піддати публічному осуду та розслідувати?

"Мені б хотілося розглядати Prozorro все ж таки як механізм ефективних закупівель, аніж базу даних для покарань", ― відповідає Микола Ткаченко. Але сама прозорість, наявність даних у системі дає змогу проводити певну аналітику. Тож цим інструментом можна користуватися як індикатором для початку певного розслідування, запевняє він. І уточнює ― на який асортимент продукції поширюються нові правила: "Це продукти харчування, текстиль, усе, що пов’язане з формою та спіднім, усе для щоденного використання, а також паливно-мастильні матеріали. Система поширюється і на закупівлю робіт щодо харчування. Тобто йдеться не тільки про продукти, а й про послуги для забезпечення харчування", ― зазначив Микола Ткаченко.