Тетяна Кривоніс
Тетяна Кривоніс
Журналістка Українського радіо Харків — Харківської філії Суспільного. У радійній родині з 2015 року. Ведуча суспільно-політичних ток-шоу. Також — щотижневої програми "Інклюзивний світ" про рівність і доступність, "включення" в суспільне життя, "інакшість" і не тільки.
Навчалася в Харківській академії культури — магістерка з соціальної педагогіки (2014) та культурогії (2017). Родом із Нововодолазької ОТГ, що за 50 кілометрів від Харкова. У місцевому будинку творчості, де зараз працює з вихованцями гуртка журналістики, відвідувала низку занять, зокрема, цікавилася петриківським розписом та писанкарством. Закінчила Нововодолазьку дитячу школу мистецтв.
Захоплюється подорожами та екстремальними розвагами.

Передачі з архіву Українського радіо

Механізм роботи системи соціального захисту та фінансової підтримки людей з інвалідністю: державні і недержавні програми.

Рік тому у підлітковому хабі "Халабуда" з’явилася інклюзивна театральна студія. Про роботу з дітьми з інвалідністю, пошуки меж творчості, терапії та дозвілля у такій взаємодії - керівниця підліткового хабу "Халабуда", психологиня, ведуча інклюзивної театральної студії Наталія Шевченко та музикантка, орф-педагогиня Оксана Лебединська. 

Після смерті доньки з інвалідністю Марія Коваль створила організацію "Маженіка", щоб допомагати сім'ям, що виховують дітей з ментальною інвалідністю. З чого почалася благодійна робота? Як одна родина намагається допомагати іншим та як підтримати цю ініціативу?

З 1 січня 2022 року набрали чинності зміни до постанов Кабінету Міністрів України, що регулюють організацію інклюзивного навчання. Як ці оновлення вплинуть на навчання дітей з особливими освітніми потребами, що таке "рівні підтримки" та що це означає для різних учасників процесу - державна експертка з питань позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України Ольга Набоченко.

Формування на державному рівні реєстру людей, які страждають на спінальну м’язову атрофію. Що це за хвороба, скільки коштує лікування, які гроші готові виділяти на це місцеві бюджети і хто може розраховувати на допомогу?

Мама дівчинки із синдромом Дауна організувала у закладі позашкільної освіти спільні заняття для дітей з інвалідністю та без, а також просвітницькі вебінари для їхніх батьків. Чому позашкільна робота з дітьми з особливими освітніми потребами така важлива?

Благодійні передноворічні ініціативи: у Харкові для інклюзивного музичного театру для дітей з аутизмом та на інструменти для оркестру спеціальної школи, де навчаються діти з порушеннями зору, збирали гроші за допомогою костюмованого забігу Santa Fun Run.

Мобільний простір "Психологічні посиденьки для дорослих дівчат" запрацює у Люботинській громаді на Харківщині. Як працюватимуть з жінками та їхніми родинами, чому включення громади до такої роботи вважають потрібним та з якими проблемами стикаються жінки невеликих громад?

Наскільки є доступним місцевий туризм для людей з інвалідністю? Чи є "інклюзивні" маршрути та чи можуть люди з інвалідністю стати екскурсоводами?

Як молодь включається у роботу з протидії торгівлі людьми та які додаткові ризики і правила є для людей з інвалідністю.