В Офісі президента оприлюднили список міст, які потребують гуманітарних коридорів

В Офісі президента оприлюднили список міст, які потребують гуманітарних коридорів

В Офісі президента України оприлюднили перелік міст, які потребують гуманітарних коридорів. Відповідні населені пункти розташовані у восьми областях.

Про це йдеться на сайті Офісу президента. 

Повідомляється, що через постійні обстріли російських військ, низка українських міст і сіл опинилася на межі гуманітарної катастрофи. Як наслідок, тисячі людей потребують евакуації. У цих населених пунктах бракує продуктів, води, ліків, а також немає електрики та централізованого водопостачання.

Гуманітарних коридорів потребують населені пункти розташовані у Сумській (напрями Суми, Шостка, Ромни, Конотоп, Охтирка), Чернігівській (східна та північна частини Чернігівщини), Харківській (уся область, крім південно-східної частини), Київській (Буча, Ірпінь, Вишгород, Іванків, Васильків, Бородянка), Миколаївській (Баштанський, Снігурівський, Березнегуватський напрями), Запорізькій (Токмацький, Бердянський, Великобілозерський напрями), Херсонській (Чаплинка, Каланчак, Генічеський та Новокаховський напрями), Луганській та Донецькій областях (Волноваський, Маріупольський райони) тощо.

Водночас зазначається, що під час другого раунду перемовин між Україною та Росією сторони досягли порозуміння щодо гуманітарних коридорів.

Крім того, Україна просить Міжнародний комітет Червоного Хреста терміново сприяти у створенні коридорів. Українська сторона готова забезпечити вивезення людей та доставку гуманітарних вантажів. Цього ж очікують й від російської сторони.

Фото: president.gov.ua