Всесвітній день радіо: що 13 лютого готують Українське радіо та радіо Культура?

Всесвітній день радіо: що 13 лютого готують Українське радіо та радіо Культура?

13 лютого відзначають Всесвітній день радіо. Українське радіо та радіо Культура підготували нихку програм, приурочених до свята.

На Українському радіо вийдуть наступні тематичні програми:

14:07 Не тільки "Радіо Ніч". Про 7 українських книжок, де можна прочитати про радіо, розповість Дмитро Хоркін.

На радіо Культура можна буде послухати:

8:10 — Святкова добірка світової класики до Всесвітнього дня радіо-2022 від провідних радіостанцій світу.

9:15 — До Всесвітнього дня радіо поговоримо про те, чи стає цей тип медіа популярнішим і які основні тренди відзначають медіаексперти. Співрозмовником Катерини Толокольнікової стане автор порталу Proradio.org.ua Борис Скуратівський. 

9:50 — Як винайшли радіо? Розповість науковиця Дарія Озерна. 

10:10 — Радіо та довіра: як не загубитися в перенасиченому інформаційному просторі: з Любов'ю Найдоновою, медіапсихологинею, докторкою психологічних наук поспілкується Василь Шандро. 

12:10 — Чи знаєте ви, що більшість країн світу мають своїх кандидатів на почесне звання "винахідник радіо". Згадаймо хоча б найвідоміших: Генріха Герца, Ніколу Теслу, Гульєрмо Марконі, Олександра Попова. А коли і як радіо з'явилося в Україні? Про це знає авторка книжки "Сто років в ефірі", радіожурналістка й письменниця Ніна Даценко. Поспілкується з нею Леся Вороніна.

13:40 — До Всесвітнього дня радіо. Поезія Сергія Жадана в авторському виконанні.

14:07 — Не тільки "Радіо Ніч". Олена Гусейнова з Дмитром Хоркіним про сім українських книжок, де можна прочитати про радіо.

14:55 — До Всесвітнього дня радіо поезію Іцика Фефера читатиме Ірена Карпа.  

15:15  Радіо Нідерландів. Твори Йоганнеса Брамса, Альберта Шнельцера та Йозефа Гайдна у виконанні Камерного оркестру Нідерландів під орудою Франсуа Лельо. Запис з Королівського Концертгебау Амстердама.

17:10 — Радіо Швейцарії. "Богемська рапсодія" у виконанні джазового ансамблю "Вейн тріо". Запис з Базеля, Швейцарія.

18:20 — Радіоверся концерту "90 років в ефірі", який відбувся 28 листопада 2019 року у Великій концертній студії Українського радіо.

У концерті взяли участь: Оркестр народної та популярної музики Українського радіо, Зорова капела Українського радіо, ансамбль солістів "Благовість". Диригент — Михайло Пікульський.

23:50  — Олег Марцинківський. "День радіо" в авторському виконанні.