#ГормонЩастя. Що говорити і чого не говорити дітям?

#ГормонЩастя. Що говорити і чого не говорити дітям?

Що треба говорити дитині, аби розвинути у неї почуття гідності, і чого категорично не можна казати, розповість психологиня Олена Кальна-Данилюк

0:00 0:00
10
1x

#ГормонЩастя - це розважальне психосоціальне ток-шоу Олени Вострової і Богдана Буткевича про те, як будувати здорові стосунки без насильства та маніпуляцій. Разом з гостями в студії ми аналізуємо реальні історії реальних людей.

Цього разу ми поговоримо про те як розмовляти з дітьми. Фрази, які не можна говорити дітям. І фрази, які потрібно говорити дітям щодня. Чого не варто говорити дітям за жодних обставин? І що, навпаки, потрібно їм говорити, аби вони зростали незалежними, впевненими у собі, сильними, успішними і щасливими людьми. Замість "Хто ти така свою думку мати? Ти ще маленька!", треба казати "Ти маєш право на свою думку". Замість "Звідки в тебе руки ростуть? Дай я зроблю" - "Не переживай, у мене теж не завжди все виходить. Я можу допомогти тобі". Замість фрази, яка забирає у дитини відчуття безпеки: "Зараз піду, а ти сама залишишся, і тебе забере чужий дядя", треба показувати, що батьки завжди зі своєю малечою. 

У новому випуску ток-шоу Олени Вострової #ГормонЩастя говоримо про психологічне словесне (вербальне) насильство над дітьми. Про те, що знищує не просто їхню самооцінку, а - гідність. І про те, як розвивати у дитини почуття власної гідності. З нами в студії Олена Кальна-Данилюк - психологиня, блогерка сімейного YouTube каналу "Family is".

Слухайте всі випуски ток-шоу #ГормонЩастя тут: https://bit.ly/318zutU
Щоп'ятниці о 19:10 на хвилях Першого каналу Українського радіо.
Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду.