Перший український хіт-парад святкуватиме ювілей

Перший український хіт-парад святкуватиме ювілей

17 березня перший телевізійний український хіт-парад "Територія А" великим концертом у Києві відзначатиме своє 25-річчя.

0:00 0:00
10
1x

У святковому шоу популярні пісні дев'яностих виконають легендарні артисти та їх молоді колеги.

У концерті анонсується участь Анжеліки Рудницької, Віктора Павліка, Братів Гадюкіних, Павла Зіброва, групи Аква Віта, Юлії Лорд, Марини Одольської, групи "The ВЙО" та інших артистів.

"Якщо говорити про повернення хіт-параду у телевізійний ефір, то, звісно, Україні дуже потрібен хіт-парад, національний, великий, в якому могли б брати участь артисти різних жанрів і різних поколінь, але у тому форматі, у якому ми це робили, нам це не цікаво. Тому що ми вже це проходили. Тобто потреба однозначно є в програмі, в хіт-параді, в мистецьких новинах, в культурному обміні, в обміні досвідом, в поєднанні поколінь через культуру, в поєднанні регіонів України через культуру, через масову культуру, через музику, через кіно, через театр, через книжки, але поки що такої державної політики немає, тому ми продовжуємо робити це, як волонтери", - розповіла авторка та ведуча "Території А" в ефірі Радіо Промінь.

Планується, що зі святковим шоу "Територія А" восени вирушить у турне Україною. Організатори акцентують увагу на тому, що "Територія А" ніколи не припиняла свого існування. 

"Всі говорять про відродження, але ніхто не вмирав. "Територія А" працює, існує, і за роки, які ми не були в телевізійному ефірі, ми зробили чисельні акції, фестивалі, встановили надзвичайно цікаві національні рекорди, провели виставки по всьому світу, гастролювали у різних країнах, а не тільки по Україні. Тобто було зроблено дуже й дуже багато, але ми не залучали настільки широко медіа, як це було наприкінці 90-х чи на початку 2000-х. Але все одно я не вважаю, що всі ці інші роки, які "Територія А"  була поза щоденним ефіром, були менш яскравими, ніж попередні", - каже Анжеліка Рудницька.

Фото: maximum.fm