У Києві завтра відбудеться концерт Георгія Матвіїва "Неймовірна бандура": чого очікувати

У Києві завтра відбудеться концерт Георгія Матвіїва "Неймовірна бандура": чого очікувати

У Києві в мистецько-концертному центрі ім. Івана Козловського завтра, 9 жовтня, відбудеться авторський концерт Георгія Матвіїва "Неймовірна бандура". Більше про це в ефірі Радіо Промінь розповів сам бандурист.

За словами бандуриста, на концерті "Неймовірна бандура" сам інструмент буде досить типовим, проте музика, яку почують слухачі, та враження від бандури будуть неймовірними.

Георгій Матвіїв зазначив, що на концерті першочергово звучатиме його авторська музика, також буде обробка відомих мелодій. Крім того, він виконає рок, джаз, імпресіонізм. На концерті також братиме участь бандуристка Марія Смолінська, з якою виконають твори, які Георгій Матвіїв написав для дуету. Також виступить перкусіоніст Андрій Юськевич.

Читати також: Зараз бандура втілюється абсолютно в усіх музичних жанрах — музикант Георгій Матвіїв

Музикант також розповів про свою техніку. "Суть полягає в тому, що, окрім звичайного перебирання струнами, я ще здійснюю ритмічні удари по деці. Проте краще один раз почути, ніж сто разів про це розповідати", — сказав він.

Георгій Матвіїв переконаний, що віртуозне звучання залежить не від музичного інструмента, а від того, хто на ньому грає. 

"Я вважаю, що можливості бандури обмежені винятково виконавцем. На бандурі можна грати одночасно багато партій. Цей музичний інструмент може звучати неймовірно та цікаво", — сказав він.

Нагадаємо, що Георгій Матвіїв — бандурист-новатор, композитор, аранжувальник, соліст НАОНІ оркестра, соліст "European Jazz Orchestra 2012", лауреат багатьох міжнародних академічних та джазових конкурсів. Уже побачили світ чотири авторські ліцензійні диски Георгія та готується п’ятий.

У 2012 році Георгій Матвіїв став першим музикантом з України, хто взяв участь у Європейському Джазовому Оркестрі (від засновників пісенного конкурсу "Євробачення", куди відбирали музикантів за принципом — один музикант з однієї країни).

Джерело: Фейсбук