Суд почав розглядати позов про скасування реєстрації Зеленського як кандидата

Суд почав розглядати позов про скасування реєстрації Зеленського як кандидата

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва почав розглядати позов із вимогою скасувати реєстрацію кандидата в президенти України Володимира Зеленського. Про це повідомляє кореспондент Українського радіо.
 
Розгляд позову був призначений на 21:00, проте розпочався з запізненням на понад годину.
 
Як повідомлялося на порталі Судової влади, позивачем у цій справі є спостерігач за виборами в окрузі №221 (Київ) від громадської організації "Українська асоціація акціонерів" Андрій Хілько. 
 
 
Позивач Андрій Хілько, фото - Романа Кота
 
"Предмет позову: визнання порушення у підкупу виборців та скасування рішення ЦВК № 153 від 30.01.2019 р. про реєстрацію кандидата Зеленського В.О", — йдеться в повідомленні.
 
Як повідомляє кореспондент Українського радіо, перед засіданням представник Зеленського, Сергій Іванушин, назвав позов необґрунтованим.
 
21 квітня має відбутися другий тур президентських виборів.
 

Як повідомлялось раніше, вчора відбулися дебати між кандидатами Володимиром Зеленським та Петром Порошенком на стадіоні НСК "Олімпійський".

Нагадаємо, 7 квітня Центральна виборча комісія оголосила уточнені результати першого туру президентських виборів в Україні.

Згідно з результатами підрахунку, лідером першого туру виборів на посаду президента України з результатом 30,24% став шоумен Володимир Зеленський. Чинний президент Петро Порошенко посів другу сходинку з результатом 15,95%.

Фото - Романа Кота