Владислав Мангер може знову керувати Херсонською облрадою — рішення суду

Владислав Мангер може знову керувати Херсонською облрадою — рішення суду

Підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер може повернутися до виконання посадових обов'язків. Така ситуація випливає з рішення Шевченківського районного суду міста Києва, суддя якого Наталя Притула сьогодні відмовила в продовженні терміну відсторонення його від посади. Як повідомляє Радіо Свобода, Мангер заявив, що задоволений рішенням суду.

Прокурори просили продовжити термін відсторонення Мангера, який сплив ще 6 квітня, обвинувачення наголошувало на ризиках тиску на потенційних свідків та необхідності проведення допитів та експертиз.

Захист стверджує, що Мангер не має повноважень, щоб впливати на депутатів.

11 лютого генеральна прокуратура оголосила Владиславу Мангеру про підозру в організації вбивства активістки та радниці мера Херсона Катерини Гандзюк. За версією слідства, підозрюваний вирішив організувати умисне вбивство "керуючись особистою неприязню до жінки".

12 лютого Шевченківський районний суд міста Києва почав обрання запобіжного заходу для Мангера. В ніч з 14 на 15 лютого суд заарештував його до 3 березня. Його взяли під варту із правом внесення застави у розмірі майже 2,5 мільйона гривень. 15 лютого він вийшов із СІЗО.

6 березня суд відсторонив Мангера від посади на місяць, до 6 квітня. 

Радниця мера Херсона, в.о. керуючої справами виконавчого комітету міської ради Херсона Катерина Гандзюк  померла в одній з лікарень Києва 4 листопада 2018 року. Це сталося через три місці після того, як активістку у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою.

Фото: Главред