Вилучена в "Южному" партія кокаїну є лише краплиною в морі —нардеп

Вилучена в "Южному" партія кокаїну є лише краплиною в морі —нардеп

Вилучена в порту Южний партія кокаїну є лише краплиною в морі. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Під прицілом" повідомив народний депутат, член комітету ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Валерій Карпунцов.

"Добре, що їх вилучають, що притягують до відповідальності наркоторговців, але це краплина в морі, у зв’язку з тим, що ми маємо сотні кілометрів неконтрольованого кордону з Російською федерацією, країною агресором. Там йде основний наркотрафік з Афганістану через Росію, Україну і далі в країни Європи, ну і зрозуміло, що і в нас осідає ця гидота", — зазначив Валерій Карпунцов.

Нагадаємо, 20 березня у морському торговому порту "Южний" правоохоронці затримали судно з близько 200 кг кокаїну. Партію наркотиків затримали під час спільної спецоперації співробітники спецслужб, прикордонники і митники.

Раніше, 4 березня, румунські прикордонники в пункті пропуску Сігету-Мармацієй на кордоні з Україною затримали автомобіль Renault з 84 кг героїну. У ДПСУ кажуть, що не виявили наркотики через відсутність сканерів з двома громадянами Нідерландів, які заховали у кузові та на дні авто 84,3 кг героїну.

Слухати повну версію.