У соцмережах кандидати більше витрачають на критику опонентів, ніж на просування себе — експерт

У соцмережах кандидати більше витрачають на критику опонентів, ніж на просування себе — експерт

Кандидати у президенти більше коштів витрачають на рекламу тих дописів у соцмережах, що критикують опонентів, а не просувають їх власний порядок денний. Про це в ефірі Українського радіо  програмі "Сьогодні.Зранку" повідомив аналітик з партійних фінансів Громадського руху "Чесно" Ігор Фещенко.
 
"Дуже багато кандидатів зі своїх офіційних сторінок чи не найбільше коштів вкладають в ті пости, які критикують діючого президента, а не популяризують їх самих. Так є, наприклад, на сторінці Юлії Тимошенко, або Олександра Вілкула", — повідомив Ігор Фещенко.
 
За його словами, рекламні кампанії у соцмережах ведуть не лише кандидати-лідери, а й ті, у кого значно нижчі рейтинги.
 
"Не просто ключові кандидати мають свої рекламні кампанії у соцмережах, а й ті кандидати, які здавалося б не мають шансів, але готові вкладати в соцмережі великі суми. Наприклад, Руслан Кошулинський, в нього досить багато дописів, за які заплатили від 1 до 5 тис дол. В масштабах країни це досить багато, якщо платити за поширення конкретного допису", — зазначив експерт. 
 
Серед лідерів за витратами на рекламу у соціальних мережах — Олександр Шевченко, Юлія Тимошенко та Петро Порошенко. 
 
"Серед лідерів за витратами на соцмережі, як не дивно, з того, що ми нарахували, є Олександр Шевченко, співвласник Буковеля, народний депутат. Він мінімум витратив на свою кампанію у фейсбуці 32 тис. дол, але ця цифра може бути в кілька разів більшою. Одні з найдорожчих дописів, які ми бачили, були на користь Юлії Тимошенко — 10-50 тис. дол за один, але він був поширений не з офіційної сторінки Тимошенко, а нібито від фан-клубу. Також у Олександра Шевченка є такі дороговартісні матеріали і матеріал проти Володимира Зеленського зі сторінки "Коломойський президент" — там теж хтось не пожалкував мінімум 10 тис. дол, щоб поширити єдиний допис. Окрім того Порошенко дуже багато рекламується", — зазначив він. 
 
Зазначимо, з 18 березня у соціальній мережі Facebook з’явилась функція, завдяки якій можна дізнатись витрати і аудиторію реклами українських політиків за кордоном. 
 
Слухати повну версію.
 
Фото: censor.net