Активістка: захист прав жінок — це та мета, заради якої потрібно працювати щоденно

Активістка: захист прав жінок — це та мета, заради якої потрібно працювати щоденно

Над захистом прав жінок потрібно працювати щоденно. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "В мережі" висловила менеджер проектів ГО "Ліга захисту прав жінок" Ольга Коваль.
 
"В глобальних масштабах світ взагалі змінюється на краще. Приймаються різні закони, ми масштабно досягаємо збалансованості в суспільстві, економіці, інших сферах, але звісно ситуація ще така, що потрібно дуже багато працювати. Так, стає краще, але це не та мета, яка досягається за один день чи за рік. Це мета, над якою потрібно працювати щоденно. Якщо щоденно не будуть докладатися зусилля усіма представниками суспільства, то чаша терезів дуже хитка і вона може зміститися і почнеться знову дисбаланс", — вважає Ольга Коваль.
 
Нагадаємо, 8 березня в усьому світі відзначався міжнародний жіночий день. Вперше святкувалося 1909 року в США з ініціативи Соціалістичної партії Америки. Протягом XX століттявідзначалося в СРСР та країнах соцтабору як державне свято. День став символом фемінізму й антисексизму. У деяких країнах, у яких відзначається день, жінки отримують подарунки та квіти. Цей жест багато феміністок, однак, знаходять недоречним, оскільки вважають, що день повинен привернути увагу до гендерної нерівності.
 
Слухати повну версію.