Суспільне запросило до публічної дискусії 18 кандидатів у президенти — Кисельчук

Суспільне запросило до публічної дискусії 18 кандидатів у президенти — Кисельчук

Суспільний мовник запросив до публічної дискусії 18 кандидатів у президенти України. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" повідомила генеральний продюсер просвітницького напрямку Суспільного Тетяна Кисельчук.
 
"Юрій Макаров разом із Зурабом Аласанією вирішили, що ми беремо так званих суб'єктних кандидатів, на яких цікаво подивитися. Це 18-ка. Ми їх поділили по 3 людини. Таким чином, ми себе убезпечуємо, тому що якщо один з кандидатів не прийде, публічна дискусія все одно складеться. Ми їх розставили за соціологічним рейтингом, так званими ваговими категоріями однокласників", — зазначила тетяна Кисельчук. 
 
За її словами, публічну дискусію не можна вважати дебатами.
 
"Дебати по закону відбуваються лише в другому турі в останню п'ятницю перед голосуванням в неділю, де один на один і це має проводити саме Суспільний мовник. Тому, якщо на інших каналах називають “дебати”, це трохи неправильно. Ми це позиціонуємо як головну дискусію країни, публічну дискусію за участі кандидатів у президенти, політичне ток-шоу "Зворотний відлік", — повідомила  Тетяна Кисельчук.
 
Дискусії транслюватимуться в ефірі UA: Першого та Українського радіо. 
 
Нагадаємо, вибори президента України заплановані на 31 березня. Центральна виборча комісія України створила 199 окружних виборчих комісій для проведення виборів президента України. Дільничні виборчі комісії мають бути сформовані до 12 березня. ЦВК 8 лютого завершила реєстрацію кандидатів у президенти.
 
Слухати повну версію.
 
Тетяна Кисельчук, фото: Суспільне мовлення