Харчишин: музика "Другої ріки" стала більш серйозною, проте ми не обтяжуємо надто важкими текстами

Харчишин: музика "Другої ріки" стала більш серйозною, проте ми не обтяжуємо надто важкими текстами

Лідер рок-гурту "Друга ріка" Валерій Харчишин в ефірі Радіо Культура в рубриці "Музична афіша" розповів про запланований на 8 березня концерт, про акцію "Труба кличе" і про музику, яка з роками трансформується.

Ведуча:

Катерина Гончарук

Як змінювалася ваша музика за всі роки існування гурту?

— Хочеться сказати, що кожному поколінню подобається своя музика. Наша публіка росла разом із нами і, відповідно, росла наша музика. Вона змінювалася, трансформувалася і тепер в ній є щось більш філософське та серйозне. Однак ми не обтяжуємо людей занадто важкими текстами. Ми співаємо те, що насправді переживаємо, те, що у нас всередині.

Ви граєте в стилі поп-рок. Як вам вдається в цій певній романтиці говорити про глибокі теми?

— Ми рідко звертаємося до такого собі мейнстріму в музиці, тобто коли писати треба тому, що потрібні якісь пісні. Але таких пісень в нас є декілька і вони є хітами. Взагалі у нас так виходить, що кожен альбом відрізняється один від одного. Ми змінюємося, ростемо. Це такий же процес, як і життя будь-якої людини, яке не може бути постійно однаковим.

Фото ФБ сторінка заходу

 

Незабаром у вас буде концерт у Палаці спорту. Розкажіть про акцію "Труба кличе", яка тривала. Хто її придумав?

— Взагалі, вона ще триває. Сьогодні ми ще збираємося з Іваном Маруничем, який є ідейним натхненником цього проекту, коли я заходжу в різні місця і граючи на трубі запрошую на майбутній концерт. В нас з Іваном співпали думки і ми вирішили таким чином підтримати майбутній концерт і зробити таке промо. Сьогодні ми теж підемо в люди. За хештегом #ТрубаКличе можна знайти ролики, які ми вже відзняли.

Валерій Харчишин біля Адмінстрації президента

Розкажіть детальніше про концерт

— Сподіваюся, що він буде не менш цікавим, ніж промо ролики. Зараз ми майже всі дні проводимо на репетиційній базі. Хочеться сказати, що на концерті не буде ніяких прем'єр пісень, ми будемо грати альбом "Піраміда" та всі відомі хіти. Концерт буде тривалим і буде сюрприз, який ми самі чекаємо. Це буде об'єднання епох, стилів, одразу на самому початку концерту. Нас на сцені буде набагато більше, ніж 6 людей як зазвичай. Це все, що я поки можу сказати.

Нагадаємо, що концерт гурту "Друга ріка" відбудеться 8 березня в Палаці спорту. Це буде найбільший концерт в історії гурту та завершення туру.

Прослухати детальніше можете за посиланням